Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Best gelezen januari 2017

Gepubliceerd: 31 January 2017 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Afgelopen maand waren de Docent van het jaar-verkiezingen en die hebben jullie met veel interesse gevolgd. En onze nieuwe pittige columnist Halil bleek ook een enorme klikhit.

Studiepunten afpakken kan niet meer
Langstudeerders begonnen het nieuwe jaar met een vreugdedansje: opleidingen mochten verouderde tentamenresultaten niet meer laten vallen. Helaas was de vreugde van korte duur. Het ministerie van Onderwijs liet dezelfde dag nog weten dat universiteiten en hogescholen zich niets hoeven aan te trekken van de maas in de wet. De vreugde was dus van korte duur.

 

De lerarenopleiding is een fabriek
De eerste column van Halil Karaaslan is direct een pittige. Hij vindt de lerarenopleiding een fabriek: ‘Het programma is niet slecht (per se), maar het gebrek aan eigen invulling van je leerroute zorgt er wel voor dat de lerarenopleiding een soort fabriek is die massaproductie levert.’ Uit de reacties blijkt dat betrokkenen het met hem eens zijn.

 

Jens had de beste afstudeerscriptie van zijn jaar
Gymleraar en fysiotherapeut, dat wilde Jens de Bruijn graag worden. Uiteindelijk haalde hij afgelopen zomer z’n ergotherapiediploma. Die opleiding bleek het best bij hem te passen: ‘Alles viel voor mij op z’n plek bij de minor arbeid & gezondheid. Daar leerde ik over wetten en regelgeving rondom arbeid en re-integratie en dat vond ik heel interessant.’

 

Student verliest na slimme truc toch basisbeurs
De student die in 2015 een rechtszaak van DUO won en toch een basisbeurs leek te krijgen, trekt alsnog aan het kortste eind. Want DUO spande een zaak aan bij de Centrale Raad van Beroep en kreeg gelijk. De studiefinanciering moest niet alleen zijn toegekend maar ook verzilverd. De student kan dus fluiten naar zijn basisbeurs.

 

Joyce Buitelaar docent van het jaar
De spannendste verkiezing van het jaar – de Docent van het jaar-verkiezing – is weer achter de rug. Iedereen zat aan z’n scherm gekluisterd toen de longlist van 23 namen gepubliceerd werd, toen de longlist een shortlist met drie namen werd en toen uiteindelijk de winnaar bekend werd gemaakt: Joyce Buitelaar van entrepeneurship. Gefeliciteerd!

 

Tosca Sel

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top