Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jens had de beste afstudeerscriptie van zijn jaar

Gepubliceerd: 19 January 2017 • Leestijd: 1 minuten en 54 seconden • Afgestudeerd Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Gymleraar en fysiotherapeut, dat wilde Jens de Bruijn graag worden. Uiteindelijk haalde hij afgelopen zomer z’n ergotherapiediploma. Die opleiding bleek het best bij hem te passen.

Jens speelt tafelvoetbal

Tot juni 2016: Ergotherapie
Nu: casemanager re-integratie bij NLG Arbo

‘Vanaf m’n vierde zit ik op korfbal en daar ben ik best succesvol in. Ik heb in de jeugdteams van Oranje gespeeld, maar ben nu in de selectie van DeetosSnel actief in de tweede divisie. Dat is zeg maar de Jupiler League van het korfbal. Toen ik nog echt op hoog niveau speelde, kostte dat veel tijd. Ik trainde vier dagen per week en speelde in het weekend een wedstrijd. Nu is de trainingstijd gehalveerd, dat is net wat beter te doen als je werkt.

Geleerd op de HR: ‘Communiceren, zowel een-op-een als presenteren voor een groep.’

‘In juni heb ik m’n diploma ergotherapie gehaald. De keuze voor die opleiding was een beetje onverwacht. Vroeger wilde ik gymleraar worden. Maar toen ik in de eerste klas van de middelbare school op snuffelstage ging bij een gymleraar, was ik snel van dat idee genezen. Ik zag mezelf niet dag in, dag uit in zo’n gymzaal staan. Ik wist wel dat ik met mensen wilde werken, waarschijnlijk omdat ik een sociaal type ben.

Lichaam & geest

‘In het examenjaar van de havo ging ik naar de open dag voor fysiotherapie. Het leek me tof om mensen die last hadden van hun lijf weer op de been te krijgen. Op de open dag ontdekte ik dat er ook zoiets als ergotherapie bestaat. Hier ben je niet alleen met het lijf, maar ook met de geest bezig. Je leert bijvoorbeeld mensen die in een rolstoel zijn beland, begeleiden in hun doelen en wensen. Dat leek me nog uitdagender.

Gemist op de HR: ‘Lessen over re-integratie. Met de krimpende zorg liggen hier kansen voor ergotherapeuten.’

‘De studiekeuze bleek een schot in de roos en alles viel voor mij echt op z’n plek bij de minor arbeid & gezondheid. Daar leerde ik over wetten en regelgeving rondom arbeid en re-integratie en dat vond ik heel interessant. Helaas zijn de stages voor deze opleiding centraal geregeld en moest ik stage lopen in de ouderenzorg. Daar heb ik mijn scriptie over cliëntgerichte diagnostiek bij CVA-cliënten (mensen met een hersenbloeding) in de geriatrische revalidatie gedaan. Deze scriptie is door de beroepsvereniging gekozen tot de beste van mijn jaar. Ik heb er een mooie oorkonde voor gekregen die bij m’n ouders in de woonkamer staat.

Re-integratie

‘Met de oorkonde op zak ben ik in september fulltime aan de slag gegaan bij NLG Arbo. Ik ben casemanager re-integratie en help zieke mensen weer aan het werk te gaan. Het heeft niet direct met ergotherapie te maken, maar ik kan alles wat ik op school heb geleerd in mijn werk gebruiken. Ik hoop hier nog heel wat jaartjes te werken, want ik vind het superleuk.’

 

Tekst: Tosca Sel
Fotografie: Frank Hanswijk

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top