Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca deegroller

Lieve Tosca, m’n schoonmoeder is een trut

Lieve Tosca,

M’n vriend en ik willen binnenkort gaan samenwonen. We zitten in het laatste jaar van onze opleiding en willen dichter bij onze stageadressen en ons toekomstige werk wonen. Wij zien het helemaal zitten, maar m’n schoonmoeder vindt het niets. Ze vindt dat we te jong zijn, dat we eerst moeten afstuderen. En ze heeft tegen m’n vriend gezegd dat ie zich nog niet moet vastleggen, omdat hij misschien nog wel een leuker iemand kan tegenkomen. Nu twijfelt m’n vriend: zijn we inderdaad te jong? Met de feestdagen en alle ‘gezellige’ familieverplichtingen in het vooruitzicht, weet ik niet hoe we verder moeten. Heb jij advies?

Lfs, Independent Lady

Lieve Tosca deegroller

Lieve Independent Lady,

Gelukkig heb jij geen toestemming van je schoonmoeder nodig om op jezelf te gaan wonen. Dus als je het fijn vindt om dichter bij je stage en je werkplek te gaan wonen, moet je dat vooral doen!

Je schoonmoeder kan nog zo veel bezwaren hebben tegen jullie plannen, maar als jullie meerderjarig zijn en in je eigen onderhoud kunnen voorzien, heeft ze er eigenlijk weinig over te zeggen. Ik weet dus ook niet zeker of je schoonmoeder een trut is, of je vriend zijn moeder als excuus gebruikt om het hele samenwoonplan af te houden of dat hij beter voor zichzelf moet opkomen.

Ik denk dat het tijd is dat je vriend een goed gesprek met z’n moeder aangaat over de toekomst. Natuurlijk zijn jullie nog jong en is er een kans dat hij – maar ook jij – een ander tegenkomt die leuker is. Maar het maakt niet of je 20 of 50 bent, die kans is er altijd.

Waarom denkt je schoonmoeder precies dat haar zoon een leuker iemand gaat tegenkomen? Je vriend kan natuurlijk niet eeuwig bij z’n moeder blijven wonen, dus zou dit geen goed moment zijn om uit huis te gaan?

Als je hier antwoorden op hebt, kan je je op de toekomst bezinnen. Persoonlijk zou ik helemaal geen zin hebben om samen te wonen met een man die z’n leven laat bepalen door z’n moeder, of ze nou aardig is of niet. Mannen die hun eigen keuzes maken, zijn gewoonweg veel aantrekkelijker. En jongens horen inderdaad bij hun moeder te wonen. Daar heeft zij misschien best een punt.

Lfs Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 1 November 2017 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

8 Responses to Lieve Tosca, m’n schoonmoeder is een trut

  1. Ik lees Tosca’s adviezen altijd als eerste. Dus vooral doorgaan. Sommige lezers hebben bij geboorte hun gevoel voor humor laten weghalen…

  2. Doorgaan hoor, Tosca. Mensen die dit niet leuk vinden, moeten het maar gewoon overslaan.

  3. Misschien is ze wel bang voor het empty nest syndrome. Jij bent verantwoordelijk voor je eige geluk. Schoonmama ziet vanzelf wel in dat ze dit beter anders kan aanpakken.

  4. Deze rubriek vind ik zelf erg fijn om te lezen. Mensen die dit niet leuk vinden zouden het moeten negeren.

  5. Ik begrijp John Korver heel goed , Het rubriek is wel leuk. Alleen de manier waarop gereageerd wordt is niet altijd aan de wijze kant.Ik begrijp ook heel goed dat het misschien grappig bedoeld is,maar persoonlijk kan ik de lol niet altijd in zien.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top