Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca denkend

Lieve Tosca, waarom willen mannen geen relatie?

Lieve Tosca,

De afgelopen twee jaar ben ik tegen m’n zin in een serialdater geworden. Niet omdat ik er zo veel lol in heb, maar omdat er in Rotterdam en omstreken geen enkele man lijkt te zijn die een relatie wil. Na een date of drie houden ze het meestal voor gezien. Ze hebben bindingsangst, zijn er nog niet aan toe of willen gewoon nog even geen relatie. Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat er iets mis is met mij. Wat denk jij?

Lfs, Serialdater

Lieve Tosca denkend

Lieve Serialdater,

Je bent niet alleen: zo’n beetje alle grotestadsvrouwen worstelen met dit probleem. Ik ben ondertussen verloofd, maar voordat ik de ware tegenkwam, maakte ik regelmatig hetzelfde mee. Sterker nog: mijn verloofde heeft ook lang volgehouden dat hij nog niet toe was aan een relatie. Zelfs toen we al drie maanden aan het daten waren, ik hem meerdere keren per week zag én al z’n vrienden en familie al had ontmoet.

In de maanden dat hij onze dikke verkering nog volop ontkende, heb ik hem nooit gedwongen te erkennen dat we verkering hadden. Had ik dat wel gedaan, dan had ie waarschijnlijk de benen genomen en had ik hem nooit meer gezien. Ik kon dit gelukkig goed volhouden omdat hij zich wel als m’n verkering gedroeg. Als dat niet zo was, was het een stuk lastiger geweest allemaal.

Je ‘probleem’ zit ‘m denk ik in het aanbod: mannen in de grote stad hebben eindeloos veel leuke vrouwen om uit te kiezen. Op hogescholen en universiteiten stikt het van de leuke vrouwen en ze bevolken ook nog eens de kroegen en datingapps. Mannen zijn in de minderheid dus die gasten hoeven minder moeite te doen om te scoren. En scoren, dat vinden veel mannen toch wel het leukste van dat hele daten.

Een maand na het scoren is het nieuwtje vaak wel een beetje van het daten af. Je hebt elkaar dan al wel een paar keer gezien en durft wat meer van jezelf te laten zien. Dan wordt vaak ook duidelijk dat de ander niet alleen leuk is, maar ook zijn/haar eigen shit heeft. En dan kom je dus op een kruispunt: ga je echt in elkaar investeren of is het tijd om verder te jagen?

In veel gevallen kiezen mannen ervoor om verder te jagen, omdat dat de weg van de minste weerstand is. En omdat een paar dates vaak wel genoeg is om zeker te kunnen weten of je iemand helemaal fantastisch vindt of gewoon leuk. En laten we eerlijk zijn: met ‘gewoon leuk’ moet je ook helemaal geen verkering willen. Dat is zonde van de tijd.

Mannen vinden vaak dat vrouwen te vroeg druk op het daten leggen. Terwijl zij nog bezig zijn met kennismaken en aftasten, zijn hun dates al bezig met de toekomst en maken ze zinnen die het woord ‘we’ bevatten. Vrouwen zijn daar blijkbaar wat sneller in dan mannen. En die gasten schieten in de vlekken als ze voortijdig moeten kiezen. En dat pakt vaak niet goed uit voor de vrouw, dus geef ze tijd. Ze hebben het nodig.

Als jij denkt dat er iets mis met jou is, zou dat best kunnen. Niet met jou als persoon, maar misschien wel met je timing of de manier waarop je communiceert over jouw/jullie toekomst. Neem de tijd om je date te leren kennen, dat gaat niet van de ene op de andere dag. Doe leuke dingen samen. Leef van leuke date naar leuke date en als je het na 10 of 15 dates nog steeds leuk hebt samen zou je weleens verkering kunnen hebben.

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 5 April 2017 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Lieve Tosca, waarom willen mannen geen relatie?

  1. Ik ben een man met een functiebeperking (PDD NOS) en ik wil graag een relatie.
    Helaas werken alle vrouwen niet mee en haken ze af na de 1e date (via tinder)
    De titel van dit artikel klopt niet!
    Ik wil graag een relatie en ik ben een man. De vrouwen willen zelf geen relatie!

  2. @Galaxy s6 Ik denk niet dat omdat jij moeite hebt om een relatie te vinden je kan zeggen dat ‘de’ vrouwen geen relatie willen. Net zoals de Serialdater niet kan zeggen dat ‘de’ mannen geen relatie willen. Er zijn zowel mannen als vrouwen die geen relatie willen en er zijn zowel mannen als vrouwen die wel een relatie willen.

    Wat ik als algemeen advies kan meegeven met jullie beide is dat ik je zou adviseren niet direct bij een van de eerste dates aan te geven dat je opzoek bent naar een relatie of dat je wat bagage hebt zoals een functiebeperking, nare ervaringen met vorige relaties, depressie, etc. De eerste date(s) moeten vooral leuk zijn en zonder zware gesprekken. Ik heb zowel van mannelijke als vrouwelijke vrienden verhalen gehoord over dates die al bij de eerste date hun hart luchtte over de scheiding van hun ouders, de slechte break-up met hun vorige vriend(je), en ik kan je vertellen dat ze allemaal geen enkele behoefte hadden aan een tweede date.

  3. Als man heb ik juist vaak het tegenovergestelde. Ik kan geen dame vinden om een relatie mee te beginnen, ze zijn vaak niet “ready” voor een relatie. Mijn tip is om het gewoon te laten varen tot het uiteindelijk vanzelf goed komt.

  4. mannen krijgen niet meer wat ze willen uit een relatie. de kosten, de nadelen en de risico’s zijn steeds groter geworden. en echt veel voordelen heb je niet als man in een vaste relatie. de meeste relatie’s houden geen stand en het zijn meestal vrouwen die de scheiding aanvragen en de man die met de rekening blijft zitten. vrouwen zijn voor sex. als je opzoek bent naar liefde dan ben je als man vaak beter af met een hond. de mannen die vrouwen graag willen (de top 20%) hebben weinig reden om bij 1 vrouw te blijven. en de 80% aan de bodem zijn vaak onzichtbaar voor vrouwen. hoog opgeleide vrouwen denken vaak dat hun sexuele marktwaarde omhoog gaat door hun diploma. dit is niet het geval. ze klagen vaak dat ze moeten down daten. mannen geven niet om opleidings niveau. je prijst jezelf uit de markt. als je zelf geen 8/10 of hooger haalt in uiterlijk. dan kan je een vaste relatie met de top 20% mannen vergeten. hij wil misschien wel daten of sex. maar echt binden gaat hij niet.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top