Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca met een kauwgomballon

Lieve Tosca, hoe flirt ik met leuke meiden in de trein?

Lieve Tosca,

Omdat mijn ouders ver weg wonen en ik in Rotterdam studeer, zit ik vaak in de trein. Tijdens zo’n treinreis van tweeënhalf uur zie ik vaak leuke meiden. Nu vraag ik me af: Hoe kom ik met ze in gesprek zonder dat het direct ongemakkelijk wordt?

Liefs, Treinleven

Foto Tosca met bubblegum

Lieve Treinleven,

Wat een goede vraag. De trein is een perfect jachtveld, maar over het algemeen geen eenzaam jachtveld. En het laatste dat je wilt, is ten overstaan van een volle coupé een blauwtje lopen. Dus daar wil ik je graag voor behoeden.

Jáááááren geleden heb ik ook eens een jongen versierd in de trein. Hij zat schuin tegenover me in het vierzitje naast me. Onze blikken kruisten elkaar een paar keer en ik wilde hem graag aanspreken, maar ik kon niets nuttigs verzinnen. Uiteindelijk vroeg ik hem of hij een pen had, zodat ik een afspraak in m’n agenda kon zetten.

Hij overhandigde de pen, ik krabbelde iets fictiefs op en we raakten in gesprek. Vanaf Gouda tot aan Rotterdam Centraal hebben we gepraat en omdat het gezellig was, besloten we samen wat te gaan drinken. We gingen naar de kroeg, speelden een paar rondjes ‘zoek de verschillen’ op een photoplayautomaat. Het was een perfecte date die nooit een vervolg kreeg.

De jongen die ik had versierd, bleek de Rotterdamse flirtgoeroe Tom Gorny. En ik kan nog steeds niet helemaal uitsluiten dat hij in zijn versie van het verhaal mij heeft versierd. Want als gezicht van het flirtimperium Masterflirt is flirten zijn beroep. Vandaar dat ik hem heb gevraagd hoe hij het treinflirten zou aanpakken.

Tom: ‘Het is belangrijk dat je je sociaal vrij genoeg voelt om in te haken op de dingen die om je heen gebeuren. Als je verlegen bent, kan je dat trainen, maar eigenlijk is het om te beginnen al niet zo lastig. Zoek een situatie waar je op kan inhaken en zorg dat je inhaakmomentje een duidelijk begin en einde heeft.

‘Stel, iemand pakt de Metro op. Dan kan je bijvoorbeeld vragen of er nog wat interessants in de krant staat. Daar krijg je dan een antwoord op en in principe is de interactie daarna afgelopen. Als je merkt dat zij het leuk vindt om met je te praten, kan je vervolgvragen stellen. “Heb je zin in de dag?” “Ga je weer hard werken?” En mocht ze een studieboek hebben, dan kan je vragen stellen over haar studie en toekomstplannen.

‘Als je leert om dit soort gesprekjes aan te knopen – en het maakt hier niet uit of je man of vrouw bent en wie je wilt versieren – dan merk je dat het niet eng is om contact te leggen. Zie het niet direct als flirten, maar probeer te ontdekken of iemand geïnteresseerd is in contact met jou. Of er een klik of chemie is. En mocht het een leuk gesprek zijn, dan kan je het altijd richting een vervolgdate sturen.

‘Wees niet bang om een blauwtje te lopen. Als iemand niet openstaat voor contact, merk je dat vanzelf. Dan ga je na die ene vraag over het krantje of studieboek gewoon weer verder alsof er niets gebeurd is.’ Zo wordt het dus nooit ongemakkelijk. Tenzij jij het daarna zelf ongemakkelijk maakt.

Veel flirtplezier tijdens je volgende treinreis.

Lfs, Tosca

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Gepubliceerd: 6 June 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Lieve Tosca, hoe flirt ik met leuke meiden in de trein?

  1. Leuk artikel. Als tip kan ik treinleven meegeven:
    Zie die leuke meiden als mensen die je beter wilt leren kennen, in plaats van een prooi die je wilt opjagen en vangen. Want welke man of vrouw wilt nu gezien worden als een trofee? Oprecht interesse tonen in de ander is altijd goed. Dan wordt het niet snel ongemakkelijk. En waarom alleen leuke meiden aanspreken? Het is makkelijker om iemand aan te spreken en een gesprek te starten, dan gelijk het gevoel te hebben: dat is een leuke meid, die wil ik versieren… Dan staat er al enorm veel druk op. Op die manier leer jij beter een gesprek te voeren met een onbekende en wordt het gesprek met een leuke meid makkelijker.
    Als je iemand hebt “versierd”, dan ontstaat er in mijn ogen een relatie. Dus Tosca, jullie hebben elkaar niet versierd. Maar zijn beiden wel een leuke ervaring rijker. (vind ik dan he?)
    Overigens worden knappe, leuke meiden dagelijks aangesproken. En dat kan als heel irritant ervaren worden. Je loopt dus altijd de kans dat het gesprek niet loopt. Niet omdat jij niet leuk genoeg bent, maar meer omdat diegene niet in de stemming is voor het zoveelste praatje.

  2. Communicatieve vaardigheden :

    LUISTEREN.
    1 . Kijk de andere persoon aan.
    2 . Toon interesse voor wat de andere persoon laat zien, doet, of zegt.
    Interesse tonen kan je met of zonder woorden doen.
    3 . Vraag naar dingen die je niet begrijpt.
    4 . Herhaal kort wat er gezegd wordt.
    5 . Geef je eigen mening, of geef je eigen gevoel over dat wat er gezegd wordt.
    6 . Let op de reactie van de ander.

    EEN PRAATJE MAKEN.
    1 . Ga na of je hier een praatje kunt maken.
    2 . Kijk de andere persoon aan.
    3 . Groet de andere persoon.
    4 . Zeg iets over wat jullie beiden zien, of Zeg iets over wat jullie beiden horen, of
    Zeg iets over wat jullie beiden voelen.
    5 . Let op de reactie van de andere persoon.
    6 . Ga in op de reactie van de andere persoon, of rond het gesprek met de andere persoon af.

    IETS BEPRATEN.
    1 . Kies een goed moment.
    2 . Vertel de ander dat je wilt praten ,en vertel de ander waarover je wilt praten.
    3 . Vertel de ander wat je kwijt wilt over het onderwerp waarover je wilt praten.
    4 . Vraag wat de ander vindt van het onderwerp waarover je wilt praten.
    5 . luister goed naar de ander wat deze zegt over het onderwerp waarover jullie praten.
    6 . Rond het gesprek af met een conclusie.

    uit Goldstein communicatie vaardigheden.

    ik sluit aan bij de vorige spreker: wees geinteresseerd in mensen en laat je verrassen door het contact.
    ik heb als trainer in de GGZ zowel als trainer sociale vaardigheden met deze regels gewerkt en deze zelf ook ‘in de trein’ toegepast. en dat was gewoon leuk om te doen!

  3. @Gertjan

    Die communicatieve vaardigheden zijn leuk, maar als ik in een gesprek met een leuke dame telkens ga herhalen wat zij zegt wordt dat echt storend. “Rond het gesprek af met een conclusie”, dit doe je toch alleen bij vergaderingen en dergelijke? Dit is in theorie een leuk verhaal maar ik denk dat je in de praktijk hier weinig aan hebt als je iemand wilt aanspreken in de trein.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top