Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, ik vind zo’n gezellige borrel helemaal niet leuk

Lieve Tosca,

Op school en op het werk worden zware periodes en mooie prestaties vaak afgesloten met een gezellige borrel, maar ik vind die borrels meestal niet zo leuk. Terwijl m’n medeborrelaars zich vol overtuiging vol laten lopen, krijg ik steeds minder gespreksstof. Als ik ze al kan verstaan. Ik drink zelf niet en dat zorgt toch voor een kloof. Hoe houd ik zo’n borrel een beetje leuk voor mezelf?

Lfs, Cola Light

Foto van Lieve Tosca
Lieve Cola Light,

Een uitdaging! Als ik eens naar een borrel ga en niet drink, is dat meestal de hele bijeenkomst het onderwerp van gesprek. Tegenwoordig bestel ik dus alcoholvrij bier om het eens ergens over te kunnen hebben en eigenlijk bevalt dat prima. Ze hebben op steeds meer plekken allerlei soorten maltbier, soms zelfs virgin cocktails en vaak ook verschillende soorten frisdrank naast het standaard priklimonade-aanbod. Het is dus helemaal geen straf om geen alcohol te drinken.

Het markeren van een hoogtepuntje hoeft trouwens ook helemaal geen uren te duren. Ga lekker op tijd naar die borrel, maak een praatje met de mensen die je leuk vindt en vertrek wanneer je je drinkebroers en -zusters niet meer kan verstaan. Op die manier heb jij aan je sociale verplichting voldaan en kan je lekker thuis Netflixen. Of wat je dan ook wil doen met je gewonnen tijd in de avond én ochtend. Want jij hebt de volgende dag ook lekker geen kater. #WINNING

Als de borrel op miraculeuze wijze lang leuk blijft, zit je op een goudmijn. Terwijl de rest van het gezelschap een beetje vaag wordt, ben jij nog fris en scherp. Probeer zo veel mogelijk rare uitspraken en situaties te onthouden en draai deze af in je hoofd wanneer iemand zich eikelig gedraagt tijdens groepswerk of wanneer je je verveelt tijdens een saaie vergadering. Het is a gift that keeps on giving.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op geen enkele manier behoefte hebt om naar borrels te gaan waar gedronken wordt. Dat staat je vrij, het is jouw tijd. Heb je wat te vieren met je klas, werkgroep, team of afdeling, opper dan om zelf eens iets te organiseren. Een lekkere lunch of een mooie high tea lijken me prima alternatieven.

‘Borrel’ ze!

Lfs, Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 17 October 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Lieve Tosca, ik vind zo’n gezellige borrel helemaal niet leuk

  1. Wat bijzonder om eens een vraag/profielen-artikel te lezen waarbij het eens niet gaat over de typische “ik woon op kamers en feest elk weekend” student. Erg leuk om te lezen 🙂

  2. Lieve Tosca, wat ga ik je missen. Eind november ben ik afgestudeerd en zal ik je artikelen niet meer zien.

  3. Hallo @M, bij afwezigheid van Tosca reageer ik even. Je kunt Tosca gewoon blijven lezen, want je hoeft niet op Hint ingelogd te zijn om Profielen te lezen. Je vindt ons op profielen.hr.nl of via Facebook. Veel succes met afstuderen!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top