Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, ik wil meer lucht en zuurstof op locatie Academieplein

Lieve Tosca,

Zo tegen het einde van het collegejaar is het altijd feest als er, met dertig graden buiten, (her)tentamens worden ingepland. Ik studeer op locatie Academieplein en het is daar duidelijk overbevolkt. Er is weinig plek om te studeren en er zijn steeds minder computers beschikbaar. Door drukte moeten we tentamens maken in de kelder en dat is echt om te huilen. Er is daar geen zuurstof én geen zonlicht. Hoe kom ik in vredesnaam deze periode door en kan ik hier ook ergens een klacht over indienen?

Liefs, Nerdie

Lieve Nerdie,

Zuurstof en zonlicht zijn vrij essentiële onderdelen van het leven en ik begrijp je frustratie over het ontbreken hiervan op school en in tentamenruimtes volledig. En ik niet alleen: de HR ook. In mijn zoektocht naar een antwoord op jouw vraag kwam ik in contact met Audrey Nghollo, hoofd services van de locatie Academieplein.

Ze vertelt: ‘De problemen van de student worden zeker erkend en juist daarom zal vanaf 9 juli een programma starten op Academieplein om een gezond klimaat te creëren. Dat doen we door het vervangen van de klimaatinstallatie en betere werkplekken en lokalen voor studenten te realiseren.’ Je kan er hier meer over lezen (inlog).

Martijn Baarendse, manager van de afdeling vastgoed & huisvesting, vertelt dat naast de renovatie ook andere zaken worden aangepast op Academieplein: ‘We gaan gevels renoveren, interne verbouwingen uitvoeren en de laboratoria renoveren. Het programma is erop gericht om van Academieplein een toekomstgerichte locatie te maken voor het techniekonderwijs.’

En dat is goed nieuws voor studenten, vertelt Martijn: ‘Een van de functionele verbouwingen die we in de komende periode gaan uitvoeren, is het verbouwen van de core-ruimte en de mediatheek. In de core-ruimte wordt de dienstverlening voor studenten gecentreerd en in de mediatheek komt veel meer ruimte voor goed uitgeruste studieplekken.’

Er wordt dus aan verbetering gewerkt Nerdie, maar je moet nog even geduld hebben. Het hele verbouwproces duurt tot 2021, maar de eerste werkzaamheden vinden gelukkig vooral plaats in de vakantie. Over een paar jaar is het pand toekomstproef en heb jij (als het goed is) een toekomstproef diploma op zak.

Klagen over ruimtes doe je overigens bij het bedrijfsbureau van jouw opleiding.

Succes met de laatste loodjes van dit jaar.

Lfs, Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 27 June 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Lieve Tosca, ik wil meer lucht en zuurstof op locatie Academieplein

 1. Goed dat de verbouwing op de planning staat, maar dat lost die situatie nu niet op.
  Helaas ziet de Hogeschool dit niet in en kijken ze alleen maar vooruit. Ook nu zijn er voldoende punten die ze kunnen aanpakken om de kwaliteit te verbeteren.

  Toen ik in september 2015 begon met mijn opleiding werd er al een nieuw onderwijsplein beloofd, maar door de ”verbouwing’ werd dit steeds uitgesteld. Er ligt een super leuk ontwerp, maar hiermee benadeel je wel een hele studielichting.

 2. Kunnen we hieruit begrijpen dat we in een ongezond klimaat hebben geleefd de afgelopen jaren?

  Dit is trouwens bijna de eerste berichtgeving over de verbouwing. Via Profielen. Best vreemd.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top