Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, m’n vriend is boos omdat ik z’n bestie volg op Instagram

Lieve Tosca,

Afgelopen week heb ik ruzie met mijn vriend gekregen omdat ik zijn bestfriend heb toegevoegd op Instagram. Ik heb zijn bestie nog nooit ontmoet en we hebben elkaar ook nog niet gesproken. Mijn vriend neemt het heel hoog op. Hij vindt het raar dat ik zijn vriend toevoeg zonder dat ik hem persoonlijk ken. Ik begrijp hem een beetje en heb m’n excuses aangeboden, maar hij weigert het achter zich te laten. Het zit me toch dwars. Hij heeft helemaal niets te zeggen over wie ik op Instagram toevoeg, toch? Wat nu?

Lfs, Twistedfeelings

Lieve Twistedfeelings,

Ik wist niet dat je iemand persoonlijk moet kennen voordat je zijn openbare profiel mag volgen. Zo leer ik iedere dag weer wat nieuws. Ik zal direct alle mensen die ik nog niet heb ontmoet ontvolgen voordat de Instagrampolitie me komt arresteren. GRAPJE!

De reactie van je vriend vind ik buiten proportie. Ik snap niet waarom hij zich zo druk maakt over het feit dat jij het openbare profiel van zijn vriend volgt. De informatie die die jongen op zijn profiel deelt, deelt hij met de hele wereld. Dus waarom is het zo’n probleem dat jij het ziet?

Je gaat je bijna afvragen wat je vriend te verbergen heeft. Is hij bang dat z’n bestie jullie relatie op wat voor manier dan ook onder druk zet? Misschien omdat z’n bestie wel vaker achter vriendjes-van aanzit of omdat hij belastende geheimen te vertellen heeft? Of speelt er iets tussen hen waar jij geen weet van hebt? Ik zou er in ieder geval flink achterdochtig van worden.

Praat nog eens met elkaar en bedenk vooral met welke situatie jij oké bent. Je hebt je excuses al aangeboden. Meer dan dat kan je eigenlijk niet doen.

Als hij niet bereid is hieroverheen te stappen, vrees ik dat je beter op zoek kan gaan naar een nieuw vriendje. Want deze doet geen moeite om samen met jou tot een oplossing te komen.

Lfs, Tosca

Gepubliceerd: 20 March 2019 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Lieve Tosca, m’n vriend is boos omdat ik z’n bestie volg op Instagram

  1. Dit is een RED FLAG. En dan nog je excuses aanbieden voor iets wat geen probleem moet zijn. Ren nu het nog kan.

  2. Ik weet niet hoe lang jij en je vriend al samen zijn, maar ik verbaas me, dat jij en de beste vriend van jouw vriend elkaar (nog) niet kennen. Welke vriend(en) ken je wel van jouw vriend?
    Persoonlijk vind ik het wel belangrijk om de vrienden van mijn partner te kennen en erbij te passen, omdat dat de slagingskans van een relatie ten goede komt.

  3. Een relatie met veel te veel geheimen kan in de loop van tijd geen stand houden. Wie weet zijn er meer dingen die je van hem niet mag weten. Van wat ik lees moet je bijna zijn toestemming vragen om bepaalde dingen te doen. Lijkt mij geen goede basis voor ‘n long-term relatie, althans als dat is wat de bedoeling was. En dan nog het feit dat hij geen goede reden geeft voor zijn reactie. Ik zou meer objectief naar hem kijken en jij je afvragen of hij echt de moeite waard is.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top