Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Simon van der Horst is Docent van het Jaar 2019!

Gepubliceerd: 7 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Simon van der Horst van de opleiding social work is Docent van het Jaar 2019. Vanmiddag ontving de compleet verraste docent de bijbehorende wisselbeker uit handen van Tim, een van de studenten uit zijn slc-klas.

Simon van der Horst (rechts) ontvangt de wisselbeker van student Tim

‘Wat is dit? Ik zit midden in een toetsing. Dit zag ik echt niet aankomen.’ Docent Van der Horst loopt een beetje rood aan als zijn klas volstroomt met studenten, collega’s, mensen met camera’s, bloemen en ballonnen. De bewuste ‘toets’ met zes studenten blijkt in scène gezet; alleen Van der Horst wist van niets en is dus compleet verrast door de toeloop en vooral met de titel Docent van het Jaar.

Pas sinds april docent

Student Tim, Willemijn den Herder van de sgmr (studentengeleding centrale medezeggenschapsraad, de organisator van de docentverkiezing), collegevoorzitter Ron Bormans en social work-directeur Emile van Velsen hebben lovende woorden voor de man die uit de jeugdzorg komt en pas sinds april docent is.

‘Hij is heel duidelijk en maakt gebruik van eigen voorbeelden uit de praktijk’, vertelt Tim. ‘En hij weet iedereen in de les scherp te houden.’

‘Simon is echt een topvent!’

Tim is niet de enige student die Van der Horst de hemel in prijst; de sgmr ontving van zeven studenten voordrachten voor hem. ‘Hij doet er alles aan om ons goed te onderwijzen. Hij regelt uitjes voor ons en zorgt dat we als klas echt een geheel zijn en de stof goed snappen. Simon is echt een topvent!’, schrijft een student.

‘Vakman pur sang’, stelt een andere student. En: ‘Hij deelt veel over zijn eigen leven en daardoor is het voor ons ook makkelijk om open te zijn en dingen te delen. Hij is een heel fijne docent. Thank you Simon, we houden van jou.’

99 voordrachten voor 57 docenten

De sgmr ontving eind vorig jaar 99 voordrachten voor in totaal 57 verschillende docenten. Dat zijn er tot teleurstelling van de sgmr een stuk minder dan vorig jaar. Toen ging de titel naar Martin van Haastrecht. Sgmr-lid Willemijn den Herder: ‘De vorige keer ontving de jury bijna driehonderd voordrachten. Ook deze keer hebben we veel communicatie gedaan maar dit zorgde niet voor meer voordrachten. We hopen dat de komende jaren meer docenten voorgedragen zullen worden.’

Uit de 57 voordrachten selecteerde de jury – bestaand uit sgmr-leden – drie docenten. Simon van der Horst werd de winnaar op basis van de criteria die het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) hanteert; het ISO organiseert jaarlijks een landelijke Docent van het Jaar-verkiezing waar Van der Horst nu aan deelneemt.

Dank aan ‘superklas’ en collega’s

De docent vindt het een hele eer, maakt hij duidelijk. ‘Maar ik was er niet gekomen als ik niet zo’n superklas had gehad. En ik dank ook m’n collega’s bij wie ik altijd terecht kan voor advies.’

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Sander Morel

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Simon van der Horst is Docent van het Jaar 2019!

  1. Beste Simon,
    Van harte gelukgewenst met de uitverkiezing tot “Docent van Jaar”. Geniet er het hele jaar van.
    Dat deed ik 4 jaar geleden ook.
    Met vriendelijke groet,
    Adriaan de Jongh ( DvhJ2016)

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top