Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 januari 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jennifer Schoolenberg is tweedejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over ‘tips and tricks’ en de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Recente blogs

Blog

Spaghetti á la klusbedrijf

Gepubliceerd: 8 October 2020 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Jennifer

‘Ieuw, er zitten zelfs gaten in. En moet je die structuur eens voelen.’ Sinds het begin van de coronacrisis heb ik er een nieuwe hobby bij: koken. Dat gaat, zoals alles wat je net probeert, niet altijd van een leien dakje.

Over het algemeen gaat het me best goed af, al zeg ik het zelf. Wekelijks probeer ik een nieuw recept uit. Zo maakte ik vorige week een heerlijke wraptaart caprese. Makkelijk te maken en megalekker. Veel van mijn recepten komen van de site Lekker en Simpel: aangezien ik nog op beginners niveau zit, wil ik het mezelf nog niet te moeilijk maken.

Zo probeerde ik vorige maand een grote pan spaghetti carbonara in elkaar te flansen. Het recept was erg onduidelijk, maar gelukkig zat er een filmpje bij (lang leve het internet). Nou, je moet blij zijn dat je die avond niet bij mij kwam eten. Het gerecht mislukte helemaal. Het was plakkerig en smaakte flauw. Ineens wist ik waar het me aan deed denken: behangplaksel. Misschien had ik het kunnen doorverkopen aan een klusbedrijf, maar in plaats daarvan aten we het drie dagen lang. Uiteindelijk heb ik er heel hard om kunnen lachen (mijn moeder iets minder).

Wat ik wil meegeven aan alle chef-koks in spé: lach om je fouten en het hoeft er allemaal niet perfect uit te zien. Het gaat tenslotte om hoe het smaakt (mijn cake leek op gatenkaas, maar smaakte supergoed).

Smaakt het ook nog eens voor geen meter? Gooi het recept alsnog niet gelijk in de prullenbak, maar ga na waar het fout is gegaan en probeer het een andere keer opnieuw. Je kunt ook nog contact opnemen met de maker van het recept als je er niet uitkomt. Naar mijn ervaring vinden zij het niet erg om je te helpen. Zo kreeg ik na mijn mislukking als advies om na het afgieten van de spaghetti olijfolie toe te voegen. Dus die ga ik zeker nog een kans geven.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of hier nog meer heuse ‘topchefs’ zijn. Laat het me weten als jij nog een lekker recept hebt dat ik echt moet uitproberen. Dan laat ik je weten of het bij mij niet op behangplaksel leek.

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Spaghetti á la klusbedrijf

 1. In Rotterdam woont een jonge meid,
  op studentenleven niet voorbereid.
  Ineens proeft zij bloed.
  Het eten is niet goed.
  Er zit nog een vork in de maaltijd.

 2. Wat een mooi gedicht en heel passend. Had goed in de spaghetti verstopt kunnen zitten
  – Jennifer

 3. Oooh, gaan we rijmen? Ik doe mee.

  Jennifer besloot te gaan bakken
  het gerecht kon je behang mee plakken
  Haar moeder vond het niet leuk
  zelf lag ze in een deuk
  maar voor een kookcursus zou ze echt zakken.

  Ik weet het, don’t quit my day job :D.

 4. @ S. Heikamp, nou wat orgineel. Voel me vereerd haha.

  – Jennifer

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top