Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, wordt het ooit weer zoals het was voor corona?

Lieve Tosca,
Als ik alle verhalen over corona lees, zakt de moed me in de schoenen. Het lijkt wel alsof we nooit meer teruggaan naar hoe het was voor corona ons overviel en het hele land op slot ging. Komt het ooit nog goed met die pandemie en wordt het ooit weer zoals het was?
Lfs,
Hopeloos

Lieve Hopeloos,

Zonder hoop is er weinig om voor te leven, dus ik kies ervoor hoop te hebben. We zitten nu een jaar in meer of mindere mate van lockdown en het zou me verbazen als we in de zomervakantie nog steeds op dit punt zitten, want tot nu toe volgen de veranderingen elkaar rap op.

Ik denk dat er licht is aan het einde van de tunnel en dit is waarom:
• Bij mijn weten is dit de eerste keer dat de hele wereld gezamenlijk aan een doel werkt: COVID-19 onder controle krijgen. Bijna iedereen die iets van virussen, gezondheid, vaccins of gedrag weet, werkt hieraan. Het kan dus niet anders dan dat we steeds betere manieren vinden om onszelf te beschermen en de ziekte te behandelen.
• Er komen steeds snellere, makkelijkere en goedkopere testen om corona op te sporen. In den beginne werden er amper mensen getest en duurde het eindeloos voor er een uitslag kwam. Nu geeft een ademtest in een paar seconden uitsluitsel. Met zo’n test zouden onderwijs op locatie, sportevenementen met publiek, concerten en festivals weer mogelijk moeten zijn.
• We hoeven het wiel niet uit te vinden, want we hebben dat het afgelopen jaar al gedaan. Er is een effectief vaccin ontwikkeld dat nu steeds sneller en makkelijker geproduceerd kan worden. En als het virus muteert, kunnen we het vaccin aanpassen, produceren, verspreiden en injecteren via het netwerk dat daar de afgelopen maanden voor is aangelegd.

Hoe langer deze pandemie voortduurt, hoe meer mensen besmet raken en/of gevaccineerd worden en antistoffen opbouwen. En met hen, komt het normale leven terug. Want als er minder mensen ziek worden, kunnen we elkaar weer met meer en van dichterbij zien.

Houd hoop!

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 24 March 2021 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top