Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 juni 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, m’n vriend bespreekt onze problemen sinds ik zwanger ben in het bijzijn van z’n ouders

Lieve Tosca,

Sinds drie weken weet ik dat ik onverwachts (maar gewenst!) zwanger ben van mijn vriend. We hebben pas een jaar een relatie en sinds hij van m’n zwangerschap weet, is hij veranderd. Hij wil onze problemen plotseling in het bijzijn van zijn ouders bespreken. Nu ik aan hem ‘vastzit’ vanwege de kleine, vind ik het extra lastig. Ik twijfel of hij straks in staat is zelfstandig beslissingen te nemen en voor ons kind te zorgen, nu blijkt dat hij voor alles zijn ouders nodig heeft. Wat vind jij hiervan? Is dit normaal?

Lfs,
Mama

Gefeliciteerd met je gewenste zwangerschap!

In een volwassen relatie vind ik het niet normaal om je problemen in het bijzijn van je ouders te bespreken. En onze Instagram-volgers zijn het daarmee eens; ik vroeg ze gisteravond of zij het normaal vinden om hun relatieproblemen met hun ouders te bespreken. Twintig procent vond dit normaal, tachtig procent niet. Er werd ook veel advies gegeven, dat vind je in de ‘Lieve Tosca’ highlight op ons profiel.

Problemen die jullie samen hebben, zouden jullie samen moeten kunnen oplossen. Het kan waarschijnlijk geen kwaad om advies aan jullie ouders te vragen. Zij hebben al kinderen opgevoed en weten hoe het is en wat erbij komt kijken. Maar advies vragen en (relatie)problemen bespreken zijn wat mij betreft wel echt twee verschillende dingen.

Als de ouders onderdeel zijn van het probleem en/of de oplossing, is het natuurlijk anders. Dan is het logisch hen bij het gesprek te betrekken.

Ik ben benieuwd waarom je vriend jullie problemen nu in het bijzijn van z’n ouders wil bespreken. Hebben zij dit aan hem gevraagd of heeft hij hier zelf z’n redenen voor? Dat lijkt me een interessant gesprek om met elkaar (al dan niet met de ouders erbij) te voeren. Of misschien eerst met hem en daarna met zijn ouders erbij, als de situatie erom vraagt.

Wanneer je weet waarom je vriend zijn ouders jullie relatie in trekt, kan je misschien ook wat beter oordelen over of en hoe jullie verder moeten. Je vriend zal altijd de vader van jullie kind blijven, dat is nu a fact of life. Dat je vriend zich nu (in jouw ogen) niet volwassen gedraagt, betekent niet dat hij dat nooit gaat doen. Gun hem tijd om aan het idee te wennen en de ruimte om zich te ontwikkelen tot een liefdevolle en verantwoordelijke vader. Wanneer blijkt dat hij dit niet in zich heeft, kun je altijd nog je conclusies trekken.

Ik wens je veel geluk en wijsheid.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 7 April 2021 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top