Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juni 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, kan ik nog ergens gratis coronatesten krijgen?

Lieve Tosca, 

Ik probeerde op zelftestonderwijs.nl gratis zelftesten te bestellen, maar via die site kan dat niet meer. Zijn er nog ergens gratis zelftesten verkrijgbaar voor studenten van de Hogeschool Rotterdam? Er zijn weer best veel mensen om me heen positief en ik zou graag blijven testen …

Lfs,
Sneeze

Hi Sneeze,

Fijn dat je deze vraag stelt. Ik liep toevallig deze week tegen hetzelfde probleem aan en heb de gratis tests gevonden. Je kunt ze ophalen bij de receptie van vrijwel alle Hogeschool Rotterdam-locaties. Op de receptiebalie van Museumpark – waar de redactie van Profielen werkt – staat een grote witte kartonnen doos waar je je testen uit mag pakken. 

Sinds mei 2021 zijn er via zelftestonderwijs.nl meer dan 12 miljoen zelftests verzonden. In het voorjaar verviel het advies om twee keer per week preventief te testen voordat je naar de hogeschool kwam. Omdat de vraag naar testjes daardoor terugliep heeft het ministerie besloten het bestelportaal te sluiten. 

Het is misschien geen slecht idee om de komende dagen een paar zelftesten mee te pakken en weer twee keer per week te gaan testen. Of in ieder geval wanneer je mensen ziet waarvan je weet dat ze kwetsbaar zijn.

Je merkte zelf al op dat veel mensen om je heen positief testen. Dat kan kloppen. Het RIVM laat weten dat we aan het begin van een nieuwe coronagolf zitten. Ik merk het zelf ook: veel vergaderingen, gesprekken en interviews waren voor mij deze week weer digitaal omdat m’n gesprekspartners positief waren getest. Het advies is dan nog steeds: blijf in ieder geval vijf dagen thuis en sowieso tot je geen klachten meer hebt. In het geval van de mensen die ik sprak betekende dat: tot ze geen keelpijn meer hadden en ze zich niet meer zo lamlendig voelden. 

Test ze!

Lfs,
Tosca 

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!
Gepubliceerd: 22 June 2022 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top