Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
14 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, wie is er verantwoordelijk voor de waterschade in mijn kamer?

Lieve Tosca,

Afgelopen vrijdag heeft zo’n beetje iedereen stormschade opgelopen. Ik helaas ook. Het raam van m’n kamer stond open terwijl ik bij m’n vriendje logeerde. Ik had in de huis-app gevraagd of iemand m’n raam dicht wilde doen en iemand zou dat ook doen. Maar die is het helaas vergeten en nu is m’n tablet verdronken, zitten er vlekken op m’n bureau die niet meer weggaan en is m’n vloer krom. Ik vind dat m’n huisgenoot de schade moet betalen, hij vindt het mijn eigen verantwoordelijkheid. Wat vind jij?

Lfs,
HartVochtig

Lieve HartVochtig, 

Superzuur dat je spullen verregend zijn en dat je huisgenoot zijn afspraak niet nakwam. Dat moet geen gezellig gesprek zijn geweest toen je thuiskwam en de schade zag. 

Ik vroeg maandagavond in onze Instagram-stories wie er volgens onze volgers de verantwoordelijke was voor de schade. De meerderheid (79 procent) vindt dat jij dat bent, de rest vindt het de schuld van je huisgenoot.

Helaas moet ik hier ook streng zijn: de enige verantwoordelijke voor deze hele situatie ben jij zelf. Jij had je raam dicht moeten doen toen je het huis verliet. Zeker met zo’n ruim van tevoren aangekondigde storm op komst. 

Dat je huisgenoot zijn afspraak niet is nagekomen, is echt heel vervelend. En het was fijn geweest als hij een ander had gevraagd het alsnog te doen toen hij er niet aan toe kwam, maar dat is blijkbaar allemaal niet gebeurd. Ik hoop dat hij ruimhartige excuses heeft aangeboden. Dat maakt het samenwonen de komende periode wat makkelijker. 

Als je een inboedelverzekering hebt (zeker een aanrader als je op jezelf woont), kun je kijken of de schade daardoor gedekt wordt. Verwacht daar in dit geval niet teveel van: meestal betalen ze niet als schade het gevolg is van je eigen nalatigheid. En helaas is een open raam bij storm daar wel een voorbeeld van.

Succes met het oplossen van de schade,

Lfs,
Tosca 

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 23 February 2022 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top