Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, hoe zet ik mijn student die een oprecht geweldige scriptie schreef in het zonnetje?

Lieve Tosca,

Op een zomerse weekenddag keek ik een scriptie van een student na die ik oprecht geweldig vond. Zo geweldig zelfs dat ik haar voor een prijs wil nomineren. Nu ben ik op zoek gegaan naar prijzen die wij uitreiken aan studenten maar het lijkt erop dat de Hogeschool Rotterdam hiermee gestopt is? Op welke andere manieren kan ik mijn student nog in het welverdiende zonnetje zetten?

Liefs,
TrotseDocent

Lieve TrotseDocent,

Als je van het nakijken van een scriptie op een zomerse weekenddag zo enthousiast wordt, moet het wel een heel goede scriptie zijn! Wat tof dat je student het zo goed gedaan heeft. Ik snap dat de student in het zonnetje wil zetten en daar zijn binnen de HR een aantal manieren voor. De hogeschool reikt nog steeds prijzen uit: de Student Awards tijdens de jaaropening op 5 september.

De Student Awards zijn bedoeld om studenten die in collegejaar ‘22-’23 een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje te zetten. Er zijn prijzen voor bachelors, associate degrees en masters. De voordrachten gaan via de directeuren en onderwijsmanagers, meld jouw student dus vooral daar aan. 

De directeuren en onderwijsmanagers moeten dit hele formulier invullen, dus het is handig als je daar een beetje bij helpt. Een jury (bestaande uit een docent, onderzoeker, student, winnaar van vorig jaar en een vertegenwoordiger uit het beroepenveld), kiest uit alle voordrachten de winnaars.

In het najaar organiseert Profielen ook weer de Student van het Jaar-verkiezing. Daar mag je je student ook aanmelden, vinden we leuk. Hou onze site in de gaten om te zien wanneer de nominatie-periode start of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, daar zullen we dat ook uitgebreid aankondigen.

En verder zou ik vooral de moeite nemen om je student zelf te vertellen dat je onwijs onder de indruk bent van haar scriptie. Zo’n prijs moet je maar net verdienen. Een mooi cijfer en een welgemeend compliment kan jij sowieso uitdelen, daar hoeft geen jury wat van te vinden. 

Toen ik je vraag op Instagram stelde, kwamen studenten en docenten met suggesties. Ik zal er een aantal delen, de rest vind je deze week terug in de Lieve Tosca-highlight op ons Instgramprofiel. De meest gegeven suggestie is ‘een handgeschreven kaartje’. Kleine moeite, groot gebaar. Verder: ‘Een 10 geven en helpen bij een publicatie in een vakblad’, ‘vertellen bij de diploma-uitreiking’ en ‘lobbyen bij de opleiding om deze student genomineerd te krijgen voor een (scriptie)prijs.’

Succes met het afronden van het jaar en het delen van je enthousiasme. Je student vindt het vast fantastisch om dit van jou te horen/lezen.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!
Gepubliceerd: 28 June 2023 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top