Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Yoeri is in 2023 afgestudeerd aan de opleiding civiele techniek en volgt nu de master Shipping and Transport. Daarnaast is hij cmr-lid. Zijn favoriete hobby is zeilen en hij schrijft in zijn Profielenblogs graag hoe het zeilen hem helpt met het laten uitkomen van zijn toekomstplannen.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Beugels los en uitstappen!

Gepubliceerd: 16 July 2024 • Leestijd: 2 minuten en 19 seconden • Yoeri

Het heeft tien jaar geduurd, maar nu ga ik de Hogeschool Rotterdam dan echt verlaten. Tijd om nog een keer terug te blikken op deze lange rollercoaster!

Mijn avontuur begon in december 2013 met proefstuderen bij de opleiding civiele techniek. Zelf zat ik nog op speciaal onderwijs en dit is mijn eerste keer op een ‘normale’ school. Dat betekende ook: met mijn ouders langs de decaan, want met autisme heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra tijd bij toetsen.

Ik slaagde kort daarna voor de havo en vloog mijn moeder in de armen. Die ‘vervelende’ middelbare school was voorbij. Het leven kon alleen maar beter worden! In de zomervakantie van veertien weken had ik ook mijn allereerste bijbaantje. Ik ging werken bij een zeilschool aan de Kralingse Plas en het zeilen zou nog veel voor mij betekenen in mijn studententijd.

Op de opleiding civiele techniek haalde ik het eerste jaar 54 studiepunten. In het tweede jaar haalde ik weliswaar mijn p, maar omdat ik meerdere groepsopdrachten niet had behaald mocht ik niet op stage en kreeg ik studievertraging.

Over mijn ‘horrorstage’ heb ik al genoeg geblogd. Maar heb ik al verteld dat ik in 2018 de mooie gortdroge zomer gratis mocht zeilen bij Ottenhome na een reddingsactie die ik in mijn uppie uitvoerde met windkracht 5? En dat net twee maanden nadat ik mijn eerste zeilwedstrijd won. Dat gaf mijn zelfvertrouwen genoeg boost om mijn stage te herkansen. En met succes! Maar lang duurde dat succes niet, want op 13 maart 2020 sloot de hogeschool zijn deuren wegens covid-19. Het kostte me de betonkanorace, aangezien deze niet doorging, en een minor over zeilboten.

Maar zoals ik geleerd heb in het wedstrijdzeilen: Probeer de wind niet te verslaan, maar gebruik hem! Dus ben ik achter de vuilniswagen gaan werken. Twee jaar later wist ik via hetzelfde bedrijf af te studeren. Bovendien maakte ik het laatste jaar van mijn studie deel uit van de centrale medezeggenschapsraad, waar ik mijn ervaringen in de zeilsport heb gebruikt om een sportinitiatief in te dienen.

En zo veranderde ik in een paar jaar tijd van probleemstudent naar een voorbeeldstudent. En daar heeft de zeilsport bijzonder veel aan bijgedragen. Ik vond het verloop van mijn studie zo bijzonder dat ik heb besloten er een boek over te schrijven met als titel Tegenwind. Moraal van het verhaal: Als je kunt zeilen, kun je ook met een flinke bak tegenwind komen waar je wil, alleen niet in een rechte lijn!

En ook al was mijn studie civiele techniek een windkracht 5 tegen, ik begon het op de hogeschool toch best naar mijn zin te krijgen. Ik mocht hier bloggen bij Profielen, en in de cmr kwam ik ook goed tot mijn recht. Daarom besloot ik nog een extra jaar te gaan studeren aan de master Shipping and Transport als ‘goedmakertje’ voor mijn gefaalde minor bij RMI.

Nu ik voor de tweede keer afgestudeerd ben zit mijn studententijd er definitief op. Ik heb nog gesolliciteerd als medewerker bij civiele techniek, maar ben niet geselecteerd. Na tien jaar moet ik nu dus echt afscheid gaan nemen van Hogeschool Rotterdam en dat betekent ook dat dit mijn laatste blog is. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het lezen van en reageren op mijn blogs. Ik heb er veel van geleerd. En laat dat nou net de intentie van een school zijn.

Het mag duidelijk zijn dat mijn lange studietijd een rollercoaster was. Maar nu is de lange rit voorbij. Dus: beugels los en uitstappen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

7 Responses to Blog Yoeri: Beugels los en uitstappen!

  1. Goed gedaan Yoeri! Einde van een tijdperk.
    Superveel succes en plezier in je volgende tijdperk 🙂

  2. Hai Yoeri! Ik wens je heel veel plezier in je volgende stap en een hele fijne zomer!.

  3. Dank voor alle blogs, Yoeri! Ik heb ze met plezier gelezen. Succes in de volgende fase, hopelijk gaat het je voor de wind! ; )

  4. Heel succes en plezier met wat je ook maar gaat doen en ondernemen Yoeri!

  5. Heel veel succes Youri, jammer dat we je blog moeten gaan missen.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top