Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kilian zittend op de stoep voor de hogeschool

‘Mijn droom is een safe space bouwen voor kids en jongeren tussen de 14 en 27’

Killian Boogaard is eerstejaars social work. Haar droom: een safe space voor jongeren opzetten waar ze kunnen praten maar ook leuke dingen kunnen doen.

‘Ik wilde altijd al iets doen met mensen. Ik vind het interessant hoe ze in elkaar zitten en wat ze drijft. Hiervoor deed ik een opleiding aan de Willem de Kooning op het gebied van evenementen organiseren; die studie was geprofileerd als creatief en events organiseren voor probleemjongeren zodat hun leven beter wordt, kort door de bocht. Maar uiteindelijk ging het toch vooral over het festivalleven en waren we niet echt bezig met het sociale aspect. Dus dat viel een beetje tegen. Ik kwam er ook achter dat ik best creatief ben aangelegd, maar niet om er echt mijn werk van te maken.

‘Ik combineer creativiteit liever met het menselijke element, dat past ook eigenlijk wel beter bij mijn interesse. Ik wilde psychologie gaan doen aan de universiteit maar ik haalde het wiskundeniveau niet. Daarom werd het social work, mensen helpen dus.

‘De sfeer op school is fijn en open en er zitten veel leuke mensen.’

‘Het bevalt tot nu toe heel goed. De sfeer op school is fijn en open en er zitten veel leuke mensen. De lessen zijn ook echt interessant, al is het ene blok natuurlijk leuker dan het andere. Op dit moment zijn we bezig met onderzoekend vermogen en spanningen in de stad. Dat gaat over ethiek en morele kwesties.

‘Daarnaast doen we een keer per week mee aan het hogeschoolproject Mentoren op Zuid. Dat duurt een half jaar waarin we elke dinsdag 15.00 tot 16.00 uur een leerling van de basisschool helpen. Samen met een studiegenoot begeleid ik twee kinderen van 12 en 13. Voor mij echt een totaal nieuwe doelgroep waar ik geen ervaring mee heb. Het begin was wel even spannend, maar het komt zeker goed. Het zijn twee heel lieve en enthousiaste jongens. Tot nu toe hebben we spelletjes gedaan en elkaar een beetje leren kennen. Ze zijn allebei heel open. Als je iets vraagt geven ze gewoon antwoord.

‘Een soort boekenwinkelcafé met een open mic voor jongeren’

‘Na mijn opleiding wil ik graag mijn eigen praktijk openen. Mijn droom is een soort safe space bouwen voor kids en jongeren tussen de 14 en 27. Een soort boekenwinkelcafé met een open mic voor jongeren die in een slechte thuissituatie zitten of niet lekker in hun vel zitten. In de safe space kunnen ze met elkaar en met mij praten en lekker zich zelf zijn. Ik zit daar dan als psycholoog maar ik organiseer ook dingen voor ze. Die combi lijkt me mooi.

‘Buiten mijn studie ben ik veel aan het tekenen. Ik ben nu net gestart met tatoeëren. Geen machine maar ‘stick and poke’, dat is met een naald die voorzichtig kleine stipjes zet. Dat doe ik naast mijn studie om bij te verdienen. Als mijn vriendengroep iets wil, dan kan ik dat ontwerpen en voor ze zetten. Tot nu toe heb ik een mevrouwtje met een zon gezet, een ufo en een soort vlammetje uit een film. Bij vrienden en ook bij mezelf heb ik er een paar gezet. Twee vrouwtjes die dansen onder een sterretje, twee aardbeien die ik een beetje aangeschoten heb neergezet en een figuurtje uit Coraline, mijn favoriete film. Over dat meisje met die knoopjesogen. Superleuk om te doen en ik kan al mijn creativiteit erin kwijt.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 5 April 2024 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to ‘Mijn droom is een safe space bouwen voor kids en jongeren tussen de 14 en 27’

 1. Wat een gaaf idee. Als dat had bestaan in mijn tijd, zou ik daar veel aan gehad hebben. Veel succes Killian, ik hoop voor jou en de jeugd dat dit werkelijkheid wordt!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top