Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT&THUIS: Avondje pubquizzen bij De Gele Kanarie

Gepubliceerd: 17 October 2024 • Leestijd: 1 minuten en 55 seconden • UIT&THUIS

Samen met drie vrienden besloot UIT-verslaggever Mees de hersenen eens goed te laten kraken tijdens een pubquiz in Rotterdam. De bestemming: De Gele Kanarie, een hippe, sfeervolle bar aan de Goudsesingel. Pubquizzen zijn ook onder studenten populair dus de hoogste tijd om ook eens mee te doen.

We hadden van tevoren gereserveerd voor deze pubquiz. Dat is zeker ook aan te raden omdat het altijd behoorlijk vol kan zijn, zo bleek ook deze avond. De tafels stonden netjes klaar en we werden vriendelijk ontvangen. En hoewel het behoorlijk druk was, hoefden we nooit lang te wachten op onze drankjes. Het personeel was snel en attent. Dit is niet altijd vanzelfsprekend in een drukke bar, dus zeker een pluspunt. 

De quiz zelf bestond uit zeven rondes van tien vragen. Een ideale lengte, het voelde niet aan als te lang, maar ook zeker niet te kort. Elke ronde had een aparte categorie zodat ieder teamlid in principe zijn moment om te shinen had. Categorieën die voorbij kwamen waren onder andere muziek, sport en media.  

De quizmaster, een enthousiaste man, in kanariestijl gekleed in een geel gilet en broek, had een goed gevoel voor humor. Soms typisch Rotterdams, oftewel net iets over het randje: hij hield de sfeer luchtig en zorgde ervoor dat het tempo er goed in bleef. 

De sfeer in de kroeg zelf was top. Het publiek was een leuke mix van studenten en jongvolwassenen. De tafeltjes stonden gezellig dicht bij elkaar en de sfeer was ongedwongen. Tussendoor was er ook de mogelijkheid om een portie bitterballen te winnen tijdens de zogeheten ‘Bitterballen Bonus Benaderingsvraag.’

Het team dat het dichtst bij het antwoord zat op de vraag hoe lang de langste vingernagels ter wereld waren (maar liefst 1306 cm in totaal) mocht een portie bitterballen bij de bar ophalen. Het winnende team won een kleine trofee en een waardebon van 50 euro te besteden bij De Gele Kanarie.

Ook de laatste plek en een op voorhand random gelote plek (deze avond was dit plek 16) kregen een kleine poedelprijs in de vorm van een Gele Kanarie-speciaalbierpakket.  

Kortom, een avondje pubquizzen bij De Gele Kanarie is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gezellige, betaalbare activiteit in het hart van Rotterdam. Met een leuke mix van mensen, een ontspannen sfeer en lekker bier en snacks is dit zeker iets wat we vaker gaan doen! 

Tekst: Mees Vercouteren
Beeld: Demian Janssen en Mees Vercouteren

Waardering: 4,5 sterren
Prijs: 17,50 inschrijfgeld per team exclusief drankjes. 
Adres: Goudsesingel 284 (let op er zijn twee Gele Kanaries vlak bij elkaar!) 
Wanneer: Elke maand, tussendoor ook vaak andere themaquizzen (hou de socials in de gaten!) 
Toegankelijkheid: 8 minuten lopen vanaf station Blaak 
Handig om te weten: Vooraf reserveren is noodzakelijk, vanaf 19.00 uur nemen ze geen reserveringen meer aan 
Aanvang: 20:00 
Hoeveel personen: Minimaal 4 personen, maximaal 6 personen 

Meer UIT artikelen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top