Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT&THUIS: Cultuur, comfort en culinair genot: een avond vol verrassingen bij Studio/K

Gepubliceerd: 3 October 2024 • Leestijd: 1 minuten en 44 seconden • UIT&THUIS

In de zomervakantie nam UIT-verslaggever Menno even wat afstand van de hogeschool en omgeving. Hij ging met zijn vriendin naar Studio/K in Amsterdam. Ze kozen daar voor het film + diner arrangement (25,00 euro p.p.).

Bij binnenkomst viel meteen het kekke, Pinterest-waardige interieur op: grote kamerplanten, gelikte filmposters, neerplofbanken. En met als heuse, persoonlijke trekpleister: de volle spelletjeskast, gevuld met onder andere het dobbelspel ‘Regenwormen’ (aanrader, maar losse pols is een pré bij het gooien!) tot het familiespel ‘Codenames’.

Op de menukaart lees ik dat sinds de oprichting in 2007 zo’n 50 studenten dagelijks hun handen uit de mouwen steken om met z’n allen Studio/K te runnen. Het is een non-profit culturele organisatie van een stichting waar studenten de kans krijgen door te groeien tot filmprogrammeur of grafisch vormgever. Dat klinkt als een mooi ideaal, en als ‘donateur’ draag ik hier graag aan bij.

Hoewel we 20 minuten moesten ‘wachten’ – Regenwormen spelen is geenszins een straf – voordat onze bestelling werd opgenomen, werden we daarna verrast door de gerechten (keuze uit 1 groot of 2 kleine) en snelle bediening. Aan de bezieling in mijn vriendin haar ogen, à la Marshall van HIMYM, en de BBQ-saus rondom haar mond, leidde ik daar uit af dat de tempura fried oesterzwamburger zalig smaakte. Ik koos voor de huisgemaakte soep (aubergine en pompoen) van de dag (zaterdag) aangevuld met gerecht 2: een goedgevulde borrelplank.

We waren erg tevreden en met deze bodem op zak en een drankje in de hand liepen we de trap op naar de bioscoopzalen – er zijn ook liften als je beschonken en/of niet goed ter been bent. Daar bekeken we de film Blink Twice. Het is een psychologische triller waar op akelige wijze aan de kijker wordt ontrafeld welke praktijken de steenrijke celebrity Slater King (Channing Tantum) op het ogenschijnlijk normale feesteiland uitspookt, met het hoofdpersonage Frida (Naomi Ackie) en andere vrouwen. Vanwege het plot zal ik niet verklappen welke associatie Blink Twice heeft met Jeffrey Epstein…

Studio K biedt voor iedereen wat wils: vermaak met vrienden is gegarandeerd.

Waardering: 4,5 ster

Uitgegeven per persoon: Tenminste, als je niet trakteert: 25 euro voor diner & filmticket (exclusief drankjes en extra gerechten)

Openingstijden: maandag t/m donderdag en zondag 11.00 – 01:00, vrijdag en zaterdag 11.00 – 02.00

Adres: Timorplein 62, Amsterdam Oost

Toegankelijkheid: Er is dus een lift naar de zalen, een invalidentoilet op de eerste verdieping en er is volgens de website in elke bioscoopzaal een rolstoelplek beschikbaar – dat laatste heb ik niet gecheckt. Ook goed bereikbaar met het ov, waar meestal ook een rolstoelplek beschikbaar is.

Tekst en foto’s: Menno Zwinkels
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Meer UIT artikelen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to UIT&THUIS: Cultuur, comfort en culinair genot: een avond vol verrassingen bij Studio/K

  1. goede tip, binnenkort eens proberen!

    Nog een goede tip voor een Psychologisch drama op Netflix: Tutto Chiede Salvezza.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top