Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT&THUIS: The Beekeeper is precies wat je verwacht van een Jason Statham-film

Gepubliceerd: 19 September 2024 • Leestijd: 1 minuten en 55 seconden • UIT&THUIS

In The Beekeeper kruipt Jason Statham in de huid van Adam Clay, een voormalige staatsagent die ooit deel uitmaakte van een mysterieuze, undercover organisatie genaamd de ‘Beekeepers’. UIT&THUIS-verslaggever Luna keek de film voor Profielen.

Deze organisatie van Beekeepers hield zich bezig met geheime operaties en Adam was een van hun topagenten. Tegenwoordig leidt hij een kalm en rustgevend leven als een imker. Maar wanneer zijn goede vriendin Eloise, en gepensioneerde oude vrouw die voor hem zorgt, het slachtoffer wordt van internetfraude en tragisch genoeg zelfmoord pleegt, verandert zijn leven in een klap.

Wraakmissie

Het verhaal begint in een rustige, bijna vredige sfeer, waarin we Adam zien als een man die de rust heeft gevonden in zijn nieuwe, eenvoudige leven. Dat leven wordt mooi geïllustreerd door rustgevende beelden van bijen en honingraten.

Wanneer Eloise echter zelfmoord pleegt, slaat de complete toon van de film om: van kalmte naar een spannende wraakmissie. Adam besluit wraak te nemen tegen de fraudeurs, en schakelt de hulp in van zijn oude organisatie om de oplichters op te sporen. De spanning stijgt met de minuut in de film. De vredige Adam verandert in de meedogenloze vechter die hij ooit was.

Aansprekende vechtscenès

Wat The Beekeeper zo interessant maakt, is de manier waarop Statham’s personage wordt neergezet. Adam Clay is een man van weinig woorden, maar met veel daden. Hij speelt zijn vechtscènes zoals we van hem gewend zijn: snel, krachtig en met een precisie waardoor je niet meer kan wegkijken. Elke confrontatie die Adam aangaat, houd je op het puntje van je stoel.

Hoewel het plot misschien niet het meest originele is – een eenzame held die wraak neemt op een grote, corrupte organisatie – weet Statham met zijn charisma en fysieke aanwezigheid het verhaal naar een hoger niveau te tillen. Zo bracht het bij mij vele emoties naar boven. Het ene moment verdriet, en daarna weer hoop.

Het mooie aan de film is dat de spanning langzaam wordt opgebouwd en dat het niet te snel wordt uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk de film kan kijken.

Diepgang mist bij de bijrollen

Een nadeel van de film is dat sommige personages, vooral de vijanden en bijrollen, niet veel diepgang krijgen. Hun motivaties blijven vaag, en onorigineel. Zo is van de vijanden vaak het motief om rijker te worden en machtiger. Dit is jammer, want daardoor voelen hun acties wat oppervlakkiger. Maar het geweldige acteerwerk van Statham maakt dit meer dan goed.

Kortom, The Beekeeper biedt precies wat je verwacht van een Jason Statham-film: intense vechtscènes, morele kwetsbaarheid en een held versus vijand-verhaal. Het verhaal is misschien voorspelbaar, maar de emotionele kwetsbaarheid en de snelle vechtscènes maken het een mooie film van begin tot eind. Een leuke film voor een gezellige meidenavond, of om bijvoorbeeld met je ouders te kijken.

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Waardering: 4 sterren

Te zien op: Amazon Prime

Tekst: Luna Gielens
Beeld: Demian Janssen

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top