CMR geeft groen sein voor reorganisatie
Gepubliceerd: 11 November 2014 • Leestijd: 1 minuten en 33 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.De reorganisatie van de diensten kan door. Dat is, met een slag om de arm, de belangrijkste conclusie uit de openbare cmr-vergadering gistermiddag.
Tijdens een speciale vergadering zijn de centrale medezeggenschapsraad (cmr) en het college van bestuur (cvb) het eens geworden over de manier waarop de vier nieuwe diensten georganiseerd worden.
De cmr stelt wel een flink aantal voorwaarden aan het cvb. Het wil op veel punten extra uitwerkingen zien van de plannen en heeft op sommige punten vragen open staan. De cmr heeft een lijst met dertien punten opgesteld (ter vergadering werd een veertiende punt toegevoegd) waaraan het college moet voldoen. Het cvb omarmde die punten gistermiddag en stelde daarmee de cmr in staat voor de nieuwe organisatie van de diensten te stemmen.
De vergadering werd in feite pas spannend toen de cmr al ingestemd had. Dat gebeurde achter gesloten deuren, waardoor de instemming voor sommigen als een verrassing kwam.
Instemming intrekken?
Eén van de verantwoordelijke directeuren begon na de instemming pas met het bevragen van sommige van de veertien voorwaarden. Dat zorgde voor veel discussie, waardoor de cmr op een zeker punt moest dreigen de instemming weer in te trekken.
Dat zou een probleem opleveren voor het cvb. Dat wil immers per 1 januari vier nieuwe diensten operationeel hebben; het cvb heeft daarbij de instemming van de cmr nodig. Ook de vakbonden hebben eerder al duidelijk gemaakt dat ze alleen meewerken met deze reorganisatie als de medezeggenschapsraden ermee instemmen.
Niet voldoende stemmers
Aan het eind van de vergadering leek iedereen de conclusie te trekken dat, ondanks de felle discussie, de cmr akkoord was. Daarbij moet een slag om de arm gehouden worden, omdat de cmr aan het eind niet genoeg leden meer had om daar een definitief oordeel over te geven. De discussie na instemming duurde zo lang dat veel leden al naar huis waren gegaan, terwijl een minimumaantal leden is vereist voor instemming.
Eerder op de middag was ook de personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad bijeengekomen om in te stemmen met het formatieplan van het college. In het formatieplan staat hoeveel mensen bij welke dienst of afdeling komen werken.
De personeelsgeleding concludeerde dat er inderdaad geen gedwongen ontslagen vallen en stemde daarmee in overgrote meerderheid in met het plan.
Vanmiddag overlegt de hogeschool met de vakbonden over de vraag of ook die hun finale toestemming voor de reorganisatie geven.
Olmo Linthorst
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top