Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

4 successen van studenten in de cmr

Gepubliceerd: 14 December 2015 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Morgen tot en met donderdag kun je als student stemmen op studenten die lid willen worden van de medezeggenschapsraad (cmr) van de HR. Daarover ontvang je een mail op je hogeschoolaccount. Maar wat doet de cmr eigenlijk? Heeft het nut? Vier onderwerpen die de raad afgelopen jaar, met succes, bij het collegebestuur aankaartte.

4vierStrakkere organisatie rond tentamens
Het uitdelen van tentamenformulieren en het controleren van studentenkaarten moet gebeuren voor het officiële aanvangstijdstip van het tentamen. Dat gebeurt niet overal en altijd en daarom maakte de sgmr zich er in juli hard voor. Een direct besluit erover was er niet maar er kwam wel een commissie die zich erover buigt. In studiejaar 2016/2017 moet de strakkere organisatie in de OER (onderwijs- en examenregeling) zijn opgenomen, is het streven.

3drieOngekoelde broodjes kaas
In de vergadering van de sgmr met het collegebestuur kwam een aantal klachten over de horeca op de HR langs. Een van de studentleden klaagde bijvoorbeeld over broodjes kaas en filet americain die de hele dag ongekoeld in de verkoop liggen. De klachten waren voor het collegebestuur aanleiding voor een extra hygiënecontrole.

2tweeDigitaal inleveren
Scripties en andere onderwijsopdrachten moeten in veel gevallen op papier worden ingeleverd. Daar moeten we van af, vinden de studenten van de cmr. Het onderwerp stond meerdere keren op de agenda. Een direct verbod komt er niet, maar het kan het collegebestuur niet zijn ontgaan dat het de studenten ernst is. ‘We moeten er langzaam naartoe werken’, reageerde collegevoorzitter Ron Bormans.

1een60-punten bsa bij COM
Als de sgmr afgelopen jaar één onderwerp belangrijk vond, was het wel de nieuwe onderwijsvorm bij instituut COM. Samen met de personeelsleden van de cmr keek de sgmr zeer kritisch naar vooral de 60 studiepunten die de studenten in het eerste jaar moeten gaan halen. Het leidde tot een extra herkansingsmogelijkheid. De sgmr hield de vinger aan de pols en constateerde onlangs dat studenten niet goed waren geïnformeerd. De COM-directeur besloot daarop om de eerstejaars nog een keer te informeren.
Jos van Nierop
Illustraties: Job Bos

Wat is de cmr precies? Lees de 10 vragen en antwoorden, die we eerder publiceerden.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to 4 successen van studenten in de cmr

  1. Niks behaald op de 60 BSA punten na.. Het standaard poppenkast wat zich democratie noemt begint al vroeg ingewerkt te worden bij leerlingen. Yeey.

  2. Beste Jan Jansen,

    Als voorzitter van de SGMR wil ik u namens de raad vragen net iets scherper naar de tekst te kijken alvorens u zomaar iets schrijft.

    We lopen het even puntsgewijs door;

    – punt 4 strakkere tentamenorganisatie
    Zoals u in de tekst heeft kunnen lezen staat er dat we bezig zijn met strakkere tentamenorganisatie wat wordt vastgelegd in de OER 2016/2017. Het klopt dus dat u daar in de uitvoering nig niets van heeft gemerkt, daar zijn we druk mee bezig en ziet u na vaststelling van de OER.

    – punt 3 horeca controles
    Deze controles zijn daadwerkelijk uitgevoerd. Hiervan is verslag gedaan en het CvB werkt hier aan.

    – punt 2 Hardcopy inleveren
    Zoals u ook hier weer in de tekst heeft kunnen lezen is het zo dat dhr. Bormans heeft gezegd dat er een onderzoek komt naar hoe we dit aan moeten pakken. Concrete acties zijn ook hier nog niet zichtbaar, het betreft het langer termijn.

    -punt 1 BSA COM
    Behoeft geen toelichting. Hier heeft u goed gelezen dat er daadwerkelijk wat verandert is. Het betrof hier ook een intstemming en geen initiatief. Je kan daar eenmaal sneller werken.

    We hebben onder andere dus zeker zaken bereikt.
    Daar mag inderdaad voor gejuicht worden.

    Mvg,

    Brian
    vz SGMR’15

  3. Geachte voorzitter,

    Ik vind het leuk voor u met uw mooie resultaten… Vooral om als studenten/docenten de bestuurlijke macht een beetje te pesten door uw macht te gebruiken.. Maar dit zijn zoals eerder gezegd peanuts vergeleken met wat er daadwerkelijk moet gebeuren. Een deugend tentamen organisatie geloof ik niet in, iemand die kwaad wilt heeft duizenden manieren.. Kijk naar CBR-achtige praktijken waarbij mensen zo nu en dan door een scanner heen moeten lopen, toch gebeuren hier de leukste fraudes.

    En een hard copy niet meer inleveren is naar mijn mening enkel nadelig voor een student, maar ik wil hier verder niet mee in discussie want dit is een mening.

    Verder feliciteer ik u met de mooie daden die u heeft waargemaakt.

    Tenslotte hoop ik dat u zich realiseert dat democratie in deze vorm een poppenkast blijft. Inclusief de Nederlandse Tweede kamer.

    Met vriendelijke groet,

    Jan Jansen

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top