Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Annick: Minorkeuze (te) snel gemaakt?

Gepubliceerd: 8 July 2016 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Annick Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Met een lichte kater van de vorige avond gebruikte ik in de skilift mijn laatste mb’s aan het kiezen van een minor. Keuzestress? Nee, dat heb ik eigenlijk nooit. Ook deze keer had ik de keuze razendsnel gemaakt. Zonder ook maar een moment te twijfelen. Behalve achteraf.

Foto van Annick Schavemaker

Op de dag dat de inschrijving opende, was ik toevallig net op wintersport. Nog voordat ik thuis wegging had ik mijn alarm gezet om 10 uur ’s ochtends, zodat ik de inschrijving niet zou vergeten. Met grote letters verscheen de tekst ‘Minor Public Relations: Creating Stories’ in beeld. Voor het geval ik zelfs dat zou vergeten, je weet maar nooit.

Na een korte voorlichting over maar liefst vijf verschillende minors bij mijn instituut, had ik mijn keuze al gemaakt. Wat zeg ik, eigenlijk maakte ik die keuze zelfs al tijdens de voorlichting. De vierde minor klonk me goed in de oren. Natuurlijk heb ik nog wel op Hint en op kiesopmaat.nl naar andere opties gekeken, maar niet lang. Ik wilde graag een minor doen die ging over contentmarketing en deze sloot daar naar mijn idee aardig op aan, dus toen was de keuze snel gemaakt. Zonder twijfel. Toch?

Of er nu honderd verschillende opties zijn of maar twee, ik maak mijn keuze altijd meteen. Mensen zeggen wel eens dat ze er jaloers op zijn. Dat ze ook willen dat ze makkelijker keuzes konden maken en niet altijd die eeuwige twijfel voelen. Maar ik moet zeggen dat ik op sommige momenten juist zou willen dat ik ook eens zou twijfelen. Soms maak ik zó snel keuzes, dat ik eigenlijk nog niet goed alle opties heb afgewogen. En dat geldt ook voor het kiezen van mijn minor.

Ondertussen hebben andere klasgenoten dat wel gedaan. De voors en tegens genoteerd, minstens drie lichtjaren getwijfeld en op de dag van de sluiting een minor uitgekozen. Tsja, zo kan het ook. Maar nadat ik de keuzes van sommige klasgenoten hoorde, is bij mij de twijfel toegeslagen. Er zijn ontzettend veel leuke en interessante minors en het is van tevoren erg lastig om in te schatten welke het best bij je past.

Ik hoop dat ik de juiste keuze heb gemaakt, maar daar kom je maar op één manier achter. Na de zomervakantie start mijn minor. Ik ben erg benieuwd!

Annick Schavemaker (19) is derdejaars communicatie en schrijft ook voor de mannenblog Manify.nl.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Blog Annick: Minorkeuze (te) snel gemaakt?

  1. @Bas. Wat doe je om 3:45 nog op hint? Of lees je vanuit het buitenland ?? (…)

  2. @Sha. Bas leest vanuit de ruimte, op drie lichtjaar afstand. : )

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top