Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kiezen voor leuke lach en witte tanden?

Gepubliceerd: 18 December 2012 • Leestijd: 2 minuten en 1 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vandaag, morgen en overmorgen kiezen studenten en medewerkers hun vertegenwoordigers in verschillende medezeggenschapsraden. Op wie kun je stemmen? En wat beloven de kandidaten?

'Leuke lach en witte tanden' - fragment uit foto van captain simon's mandolin - FlickrStudenten en medewerkers ontvangen vandaag een e-mail waarin duidelijk wordt hoe je (digitaal) moet stemmen. Voor de raden met te weinig kandidaten zijn er uiteraard geen verkiezingen. De verkiezingen gaan per locatie, dat wil zeggen de vier grote hogeschoollocaties; kleinere locaties zijn bij een grote locatie gevoegd. Leden voor het inspraakorgaan van de diensten worden gekozen, leden voor de verschillende instituutsmedezeggenschapsraden en in totaal twintig leden voor de cmr: tien medewerkers en tien studenten. Voor die tien zetels kandideerden zich 45 studenten.

‘Geen ordinaire cv-builder’
Vanzelfsprekend geven vrijwel alle kandidaten aan dat ze de belangen van hun medestudenten willen behartigen. ‘Ik zal jullie stem duidelijk laten horen’, schrijft bijvoorbeeld Recep Yoruk (student pedagogiek, kandidaat op locatie Museumpark) in zijn motivatie. ‘Want ik ben geen ordinaire cv-builder die daar zit voor z’n eigen belangen.’

‘Leuke lach en witte tanden’
Sommige kandidaten pakken het stemmentrekken net even iets anders aan. ‘Waarom je op mij stemt? Mijn leuke lach en witte tanden zijn meestal wel genoeg om iemand te overtuigen’, stelt Nadine Cramwinckel (international business and language studies, Kralingse Zoom). ‘Maar voor degene die nog twijfelt: met mijn altijd aanwezige enthousiasme zal ik er alles aan doen om jouw studie aan de Hogeschool Rotterdam zo leuk mogelijk te maken.’

Kantineprijzen
Veel kandidaten komen met concrete verbeterpunten. Een enkeling vindt dat docenten beter bereikbaar moeten zijn en andere kandidaten klagen onder andere over de hoge kantineprijzen, het tekort aan stopcontacten op bepaalde locaties en slechte roosters. ‘Heel fijn dat alle uren achter elkaar zijn geplakt zodat we eerder klaar zijn’, begint Amber van der Zouwen (sportmarketing & management, Kralingse Zoom) haar relaas positief. ‘Maar tijd om naar een andere locatie te gaan voor een college is er niet.’

‘Communicatie met docent moet beter’
Petra van Veen (namens locatie Wijnhaven/Blaak) ervaart als communicatiestudent dat er veel misgaat in de communicatie tussen student en docent. ‘Roosters, herkansingsmogelijkheden, inzage tentamens, afwezigheid docent, stage-eisen, peercoaching: de communicatie hierover kan vele malen beter.’

‘Eén toets na elke twee weken’
Joeri van Tienen (lerarenopleiding maatschappijleer, Museumpark) vindt dat de toetsweek na afloop van een kwartaal moet worden afgeschaft. ‘Kan dat beter? Ja dat kan beter! In plaats van alle toetsen te concentreren in één of twee weken kan men zich beter concentreren op één toets om de twee, drie of vier weken’, aldus Joeri. ‘Als je op mij stemt zal ik er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat dit ingevoerd gaat worden’, belooft hij.

Klassenvertegenwoordiger
Veel kandidaten hebben ervaring met vrijwilligerswerk (bijvoorbeeld bij een sport- of een studentenvereniging) en vaak zaten ze al eerder in een medezeggenschapraad of zijn ze klassenvertegenwoordiger. Van de tien studenten die het afgelopen jaar in de cmr zaten, doen er drie weer een gooi naar een nieuwe zittingsperiode van een jaar. Het gaat om Barbara Struijk (ruimtelijk ordeling en planologie, Academieplein), Yentl van Heest (maatschappelijk werk en dienstverlening, Museumpark) en Rebecca Schouten (human resource management, Museumpark).

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top