Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Cmr is wél slagvaardig’

Gepubliceerd: 12 December 2013 • Leestijd: 1 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Mist de cmr daadkracht? Nee, stelt Selcuk Durak die cmr-lid is en zich wederom kandidaat heeft gesteld. Hij is niet blij met de woorden van Yentl van Heest die vorige week kritiek uitte op de raad.

Selcuk Durak‘Niet alles is direct zichtbaar voor studenten, maar wij zijn heel intensief bezig met het Focus-programma van de Hogeschool Rotterdam’, aldus Selcuk, derdejaars student informatica en kandidaat-raadslid voor de locatie Blaak/Wijnhaven. ‘Focus is een langetermijnzaak waarbij we onderzoeken hoe we het onderwijs nu inrichten zodat we het later veel beter krijgen.’ De centrale medezeggenschapsraad (cmr) kreeg voor elkaar dat de studentleden mochten meepraten,  Selcuk zelf zat in de Focusgroep ‘Aansturing onderwijs’.

Discussie
Selcuk: ‘De discussie binnen de Focusgroep ging vaak over de verhouding tussen docenten en onderwijsmanagers, de link met de student was er niet. Als je als student bijvoorbeeld een klacht hebt over een docent, naar wie moet je dan toe? Door de deelname van de studentraadsleden aan de Focusgroepen is er over zulke zaken discussie ontstaan.’

In de komende raadsperiode wil Selcuk, als hij wordt herkozen, zich  inzetten voor een groter aantal werkplekken voor studenten op de locaties Wijnhaven en Kralingse Zoom. Daarnaast pleit hij voor het verbeteren van de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de cmr. Misschien via flyers, posters en ook door gebruik te maken social media.

Geleerd bij de vakbond
Op locatie Wijnhaven, lees kiesdistrict Wijnhaven/Blaak, is Selcuk een van de zes kandidaten die dingt naar één zetel in de medezeggenschapsraad. Een van hen is derdejaars communicatiestudent José Oosterlee. Haar stage bij vakbond CNV Onderwijs maakt van haar een goede kandidaat, schrijft ze in haar profiel. ‘Bij het CNV heb ik veel geleerd over het onderwijs, de politiek en belangenbehartiging op het hoogste niveau. Handig dus zo’n stage!’, aldus José die ook stelt dat ze niet bang is om voor haar mening uit te komen.

Luigia - cmr‘Te weinig computers’
José’s studiegenote Luigia Serbanescu wil graag wat doen aan de vaak wisselende roosters en de slechte communicatie. ‘Veel studenten worden bij vragen heen en weer gestuurd met als resultaat dat hun vraag uiteindelijk niet beantwoord wordt. Dat kan anders’, vindt Luigia. ‘Ook zijn er te weinig computers, maar wel nieuwe machines voor frisdrank en snacks. Hoe kan dat? Een stem op mij is een stap dichterbij een fijne schoolomgeving!’

Jos van Nierop

Op 17, 18 en 19 december vinden de digitale verkiezingen voor de medezeggenschapsraad plaats. Studenten kunnen dan een stem uitbrengen op medestudenten die zich kandidaat stellen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr). De verkiezingen zijn per locatie, wat wil zeggen dat je kunt kiezen op een student van een van de opleidingen die op jouw locatie zijn gehuisvest. Voor de te verdelen cmr-zetels namens de locaties Kralingse Zoom en Academieplein zijn er eveneens verkiezingen. Daarnaast kan er gestemd worden op kandidaten voor de instituutsmedezeggenschapsraden.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top