Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamers kijken: afterparty bij Nikki

Gepubliceerd: 21 January 2016 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Kamers kijken Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Waar verschuilen onze studenten zich zoal? Profielen werpt de komende weken een blik in de Rotterdamse studentenkamertjes. Deze week: Nikki (20), tweedejaarsstudent ruimtelijke vormgeving op de WdKA en woonachtig aan de Beukelsweg.

1nikki

‘Ik woon in een chill huis, samen met drie huisgenoten. We hebben een grote tuin, een bubbelbad en schoonmakers in dienst. Ik moet wel mijn eigen kamer schoonmaken, maar de rest doen zij. Heel relaxed.

Als ik thuis ben kijk ik meestal Netflix in bed of zit ik achter mijn bureau te werken. Dit bureau is van mijn oma geweest. Op de hoek staan mijn rookattributen en een roze fles sangria. Ik verveelde me tijdens werk, dus ik dacht laat ik drank inslaan. Ik lust geen sangria, maar ik vond de fles zo mooi. Eigenlijk mag ik niet roken van mijn ouders. Ze hebben gezegd dat ik geen geld meer krijg als ik niet stop. Ik heb daarom gezegd dat ik zou stoppen, maar ik rook nog steeds. Ze wonen toch in Zeeland.

Die roze hond die op de grond staat heb ik al superlang. Het is een spaarpot. Hij stamt uit het tijdperk dat ik nog een roze kamer had. Ik heb hem opengetrokken omdat ik geld voor de bus nodig had. Daarom ligt er geld naast. Als ik wat kleingeld overhoud na het stappen, stop ik het er altijd in. En als ik wat wil bestellen, pizza ofzo, dan kost dat elke keer weer een euro via iDeal en dan trek ik dat ding weer open.

Ik weet pas sinds een maand dat we ook een grote kelder hebben, terwijl ik hier al ruim een jaar woon. Ik durfde nooit naar binnen omdat ik bang was dat er muizen zaten. We hebben nu met het huis bedacht dat we daar één grote afterpartyruimte van gaan maken. Ik heb allemaal mensen van de kunstacademie gefixt die daar graffiti komen spuiten. We gaan ook gratis banken ophalen en neerzetten. Er komen dus echt dikke feesten.’

6nikki 4nikki 2nikki 3nikki 5nikki

Tekst en foto’s: Saskia Stavenuiter

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top