Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamers kijken: Mariëlle tussen de kazen

Gepubliceerd: 11 March 2016 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Kamers kijken Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Waar verschuilen onze studenten zich zoal? Deze week: Mariëlle (19), eerstejaars sociaal pedagogische hulpverlening en woonachtig in de Biezen te Barendrecht.

M5. resize jpg

‘Ik slaap met mijn zusje op mijn kamer. Ik heb altijd alleen geslapen, maar ik vond het eigenlijk wel gezellig om met haar op één kamer te slapen. Soms praat ik in mijn slaap. Laatst sprong ze ’s nachts op me om me terug te pakken voor al die keren dat ik haar wakker heb gemaakt. Ze is ’s nachts ook een keer wakker geschrokken door die beer bij mijn bed. Ik heb hem van mijn vriendje gekregen voor Valentijnsdag.

‘Die gitaar is van haar. Ooit is ze daarmee begonnen maar nooit verder gegaan. Ik heb vroeger op dwarsfluit gezeten. Na zes jaar bedacht ik me dat ik het eigenlijk helemaal niet kan. Bovendien kreeg ik toen een beugel waardoor ik mijn mond kapot blies. We luisteren samen wel muziek. Zij luistert vooral opwekking (gospel, red.), we zijn namelijk christelijk. Ik lees ook elke avond voor het slapen gaan vijf minuten in de Bijbel via een app op mijn telefoon.

‘Ik zou wel graag op kamers willen wonen. Vooral als mijn moeder zeurt over de troep op onze kamer.  Maar ik hoor bij die lichting die geen studiefinanciering krijgt. Ik werk wel bij een kaasboer in Barendrecht. Toen ik daar kwam werken, lustte ik alleen jonge kaas. Daarom moest ik elke week een kaasje mee naar huis nemen en in een schriftje bijhouden hoe het proeft. Nu lust ik alle kaas behalve schimmelkaas. We hebben ook geitenkaas met haren erop. Heel vies.’

M3.resize M4 resize M2 resize jpg M1 resize

Tekst & fotografie: Saskia Stavenuiter

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top