Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamers kijken: Jerry krijgt thuis geen lasagne

Gepubliceerd: 19 February 2016 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Kamers kijken Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Waar verschuilen onze studenten zich zoal? Deze week: Jerry (22), eerstejaars ad accountancy, en woonachtig te Zoetermeer.

Jerry4

‘Ik woon hier sinds mijn achtste met mijn ouders en zusje. Het is wel aantrekkelijk om nog bij mijn ouders te wonen. Hier kookt mijn moeder. Lekker makkelijk, en ze kookt nog lekker ook. Nederlandse keuken, Italiaans, bami, nasi, spaghetti, macaroni, roti. Maar ook stamppot of rijst met vis. Sommige dingen kan ze niet maken, zoals lasagne. Dat snap ik niet helemaal. Misschien is het te ingewikkeld.

‘Ik had hier eerst meer vaantjes hangen, maar die zijn weggewaaid. Ik denk dat ze tussen mijn oude spullen zitten. Ze zijn van voetbal en schaken. Ik heb vroeger geschaakt ja, op school. Na vijftien jaar voetballen ben ik vorig jaar gestopt. De organisatie was slecht. Er waren weinig trainingen en de opkomst tijdens wedstrijden was slecht. En er zijn altijd wel mensen die het verprutsen op het voetbalveld.

‘Als ik op mijn kamer ben dan luister ik muziek of kijk ik series. Beneden kan ik meestal geen tv-kijken. Zij claimen gewoon hun programma’s. Ik heb niet echt inspraak, tenzij ik twaalf uur van tevoren aankondig dat ik iets wil zien. Misschien kan ik nog net in de ochtend het journaal kijken.

‘Ik heb wel een lekker bed. Maar als de zon schijnt gaat mijn moeder erin liggen. Dat is wel vervelend. Het is mijn bed. Er komt namelijk geen zon in haar kamer. Ze komt hier ook regelmatig strijken en als ze de zolder opruimt, zet ze soms gewoon dingen op mijn kamer neer. Die pesto en dat stressspul op mijn nachtkastje; ik heb geen idee waarom dat daar moet staan. Maar ik heb geen zin om het te verplaatsen. Als ik mijn telefoon maar naast mijn bed heb, dan is het goed.’

Jerry2 Jerry3 Jerry1 Jerry5

Tekst & fotografie: Saskia Stavenuiter

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top