Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamers kijken: Özge deelt sloffen uit

Gepubliceerd: 11 February 2016 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Kamers kijken Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Waar verschuilen onze studenten zich zoal? Deze week: Özge (21), vierdejaarsstudent lerarenopleiding wiskunde, en woonachtig in de Jan van Zuthpenstraat te Schiedam.

Ozge4

‘Ik woon hier al mijn hele leven met mijn ouders. Mijn broer en zijn vrouw zitten hier nu ook tijdelijk omdat hun huis verbouwd wordt. Op kamers wonen lijkt me eerlijk gezegd niet zo leuk. Ik heb hier alle ruimte en ik ben een echt familiemens. Dat heeft denk ik ook iets met de Turkse cultuur te maken. Als ik mijn moeder even niet spreek, mis ik haar al.

Als ik achter mijn bureau zit, kijk ik vaak proefwerken na. Ik werk naast mijn studie op een middelbare school. Daar geef ik wiskundeles. Het nakijken vind ik verschrikkelijk. Het is continu hetzelfde. Dertig leerlingen betekent dertig toetsen nakijken. Ik geef nu havo 2 les en daar valt het gelukkig wel mee met de onvoldoendes. Ik heb ook weleens een toets gehad waar niemand een onvoldoende had. Dat is een fijn gevoel. Ik kan dan met een gerust hart gaan slapen. Ik wil gewoon dat iedereen goed is in wiskunde.

Mijn moeder wil altijd dat ik sloffen aantrek thuis. Ze is bang dat ik ziek word, want we hebben geen vloerverwarming. Ik heb ook extra sloffen in mijn kast liggen, voor als er vriendinnen op bezoek komen. Het zijn Turkse sloffen, met de hand gemaakt. Als ik naar Turkije op familiebezoek ga dan krijgen we die cadeau. Als ik de sloffen niet aan vriendinnen geef, wordt mijn moeder boos. Net zoals wanneer ik geen koekjes aanbied bij de thee.’

Mijn kat Baby ligt regelmatig bij me op bed. Ik heb haar van Marktplaats gehaald. Het was een weeskitten en die vrouw wilde ervan af. Opeens dacht ik: het is eigenlijk wel leuk om een kat te hebben. Mijn moeder was in het begin niet zo enthousiast. Maar nu vindt ze het helemaal geweldig. Baby vindt haar duidelijk leuker dan mij. Ze hebben echt een band, ofzo.’

Ozge3 Ozge1 Ozge2 Ozge5

Tekst & fotografie: Saskia Stavenuiter

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top