Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamers kijken: Willem houdt van praktisch

Gepubliceerd: 7 January 2016 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Kamers kijken Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Waar verschuilen onze studenten zich zoal? Profielen werpt de komende weken een blik in de Rotterdamse studentenkamertjes. Deze week: Willem (23), tweedejaars student civiele techniek en woonachtig aan de Larikslaan.

bank

‘Ik woon hier nu twee maanden anti-kraak in een oude school. Samen met zeven huisgenoten. Over de inrichting heb ik niet echt nagedacht. Ik heb het gewoon neergezet en gekeken of het praktisch staat.  Ik heb bewust geen tierelantijntjes. Veel mensen hebben prullaria, maar ze weten niet eens waarvoor. Ze kijken er niet naar of gebruiken het niet. Vroeger had ik behang met tijgers en leeuwen enzo, maar ik ben geen baby meer! Ik kom hier om te slapen en niet om naar beesten te kijken. Die bar wil ik wel pimpen. Inclusief barkrukken zodat ik er met vrienden aan kan chillen.

Dat Perzische kleedje heb ik afgelopen oktober gekregen van een Syrische vriend in Dubai. Hij maakt ze zelf met een houten apparaat. Omdat we vrienden zijn, kreeg ik hem gratis. Het is erg praktisch, zo ben ik ingesteld. Als je uit bed stapt met je blote voetjes, sta je gewoon meteen netjes op een mooi kleedje. Dat is ook wat waard.

Ik heb een aan de muur gemonteerde kruimeldief, ja. Oftewel: ‘project mama’. Zij houdt wel van opruimen en schoonmaken. Van mij hoeft het allemaal niet, maar zij heeft hem heel fanatiek opgehangen. Ik heb er nog nooit kruimels mee opgezogen.

De muren en tl-verlichting vind ik wel heel lelijk. Dat geel doet echt pijn aan mijn ogen. Maar waarom zou je geld uitgeven aan verf, als je niet precies weet wanneer je eruit moet?

Over het algemeen is het wel goed geregeld, hoor. Ik heb internet en op vijf plekken in mijn kamer vloerverwarming. Soms ga ik even op zo’n plek staan op m’n sokken. Ik hou van warme landen en warme gebieden, dus ik stook hier flink. Ik betaal er toch niks voor.’

bureau kruimeldief bed

Saskia Stavenuiter

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Kamers kijken: Willem houdt van praktisch

 1. Ik ken Willem persoonlijk en ik moet zeggen dat dit artikel dichter bij de waarheid staat dan de zon bij de aarde.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top