Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Verkering met Tosca: Ja, ik wil

Gepubliceerd: 15 June 2016 • Leestijd: 1 minuten en 56 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Samenwonen
Heel geschikt voor: Mensen die niet genoeg van elkaar kunnen krijgen
Minder geschikt voor: Hen die aan hun eigen ruimte gehecht zijn
Beoordeling: 5 sterren

Zwart wit kleurplaat van Tosca

Het is vrijdagavond en ik zit thuis op de bank. Alleen. Als ik dit berichtje krijg: ‘Vanavond laatste wedstrijd van de zaalvoetbalcompetitie met na afloop een kroegentocht. Als het heel laat wordt, ga ik wel thuis slapen. Maak ik je niet wakker met m’n gestommel. X Gert.’ Ik laat het berichtje even op me inwerken. Het zint me niet en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Hij is natuurlijk vrij om te voetballen, stappen en slapen waar ie wil, maar waarom slaapt hij vannacht niet bij mij?

In de hoek van de kamer zie ik een stapel gevouwen broeken, shirts, blouses op een koffertje liggen. Sokken en ondergoed zwerven er een beetje omheen. De kleding is niet van mij, maar van Gert. Na mijn Amerika-avontuur zijn we een weekendje weggeweest en daarna heeft hij z’n koffer bij mij binnengezet en is hij alleen nog maar naar huis gegaan om meer kleren en spullen te halen.

Op de klerebende na is het fantastisch. Simpele dingen als samen plannen wat we die avond gaan koken en eten, maken me blij. En hij heeft er volgens mij ook wel plezier in, al is het maar vanwege de variatie in het avondeten. Drie keer per week diepvriespizza is gemakkelijk, maar vind ik niet echt lekker. Dus we koken echt. Voor onszelf en voor vrienden die in groten getale aanschuiven. Wat een gezelligheid.

We hebben het nog niet zo besproken, maar ik ga ervan uit dat dit ‘project proefsamenwonen’ is en dat het aardig geslaagd is. Ik wil in ieder geval niet dat het stopt. Het idee dat hij vanavond weer in zijn eigen bed gaat slapen, staat me enorm tegen. Dus ik app ‘Oké, have fun. En jij mag me altijd wakker stommelen. No problem x.’

Na een wijntje op het terras kruip ik in bed. ‘De wedstrijd is gewonnen, maar de competitie is verloren. Tot morgen lieffie’, lees ik voordat ik m’n ogen dichtdoe. Om vier uur ’s nachts word ik wakker van een warm mannenlijf dat tegen me aankruipt. ‘Waar kom jij vandaan?’ vraag ik slaapdronken. ‘Thuis’, zegt Gert, ‘maar ik kon daar niet slapen. Want jij was daar niet. Zal ik het huis opzeggen en hier komen wonen?’ Ik trek hem dicht tegen me aan en zeg dat ik niets liever wil.

The End <3

Ja, dit is echt The End van ‘Daten met Tosca’. Toen ik twee jaar geleden met deze rubriek begon, had ik nooit gedacht dat ik de laatste bijdrage zou tikken met een verlovingsring om m’n vinger. Want ja, dat is nu aan de hand. Deze column loopt precies een jaar achter op de werkelijkheid. Afgelopen zomer hebben we samen een huis verbouwd en komende zomer gaan we trouwen.
Dank voor het meelezen en het meeleven. En maak je geen zorgen: ik blijf ‘Lieve Tosca’.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Verkering met Tosca: Ja, ik wil

  1. Wat leuk! Jammer van de column maar dit is wel n aardig goed excuus 😉 ik hoop dat jullie samen bejaard worden!

  2. Ah, ik heb uw rubrieken met plezier gevolgd en super leuk om dit zo te lezen! Het allerbeste toegewenst en geniet van elkaar! 😉

  3. Jullie zijn te lief <3

    @Zee, als je een datingvraag hebt voor Lieve Tosca: mail me dan ga ik m'n best doen hem te beantwoorden. T.Sel@hr.nl

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top