Best gelezen artikelen van 2017
Gepubliceerd: 22 December 2017 • Leestijd: 3 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.Omdat geen jaar hetzelfde is, kan het geen kwaad alles weer even op een rijtje te zetten. Wat zijn de 10 best gelezen artikelen van 2017?
Dringend advies opleiding: geen stagevergoeding voor studenten
De angst voor een tekort aan stageplaatsen voor verloskundigen in opleiding was voor de Hogeschool Rotterdam reden om ziekenhuizen te adviseren geen stagevergoeding aan studenten te betalen, ondanks dat het volgens de cao wel hoort. Van dat advies wordt nu dus afgezien en de HR bemoeit zich niet meer met de cao van de ziekenhuizen.
15 maanden cel geëist tegen oud-RBS-directeur
Van de 15 maanden cel die geëist werden, kreeg oud-RBS-directeur Cees van der Kraan er uiteindelijk 12. Hij werd schuldig bevonden aan oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering in dienstverband en witwassen. Zelf zei hij zich van geen kwaad bewust te zijn, maar daar dacht de rechter anders over. Van der Kraan lichtte de HR op voor 105.404,37 euro en moet dat allemaal terugbetalen, met rente. De oud-directeur is in hoger beroep gegaan.
Studenten krijgen onterecht betaalde kosten terug
Studenten van de Ad accountancy bleken in hun recht te staan toen zij weigerden de licentie van een managementgame (die als toets gemaakt moest worden) te betalen. De hogeschool had in dit geval een kosteloos alternatief moeten aanbieden. Een inventarisatie volgde en daaruit bleek dat studenten in sommige gevallen recht hebben op terugbetaling van verplichte digitale leermiddelen.
Record aan onvoldoendes voor HR-opleidingen in de Keuzegids
In september van dit jaar kwam de Keuzegids uit en de resultaten waren niet mals. Het oordeel van de Keuzegids was in de laatste 10 jaar niet zo slecht. Een nieuw diepterecord voor informatica, maar ook civiele techniek en logistiek en economie daalden net als vorig jaar. De drie beste opleidingen van de HR zijn lero aardrijskunde, industrieel product ontwerpen en elektrotechniek.
Spijbelen voor de Feyenoord-huldiging? Je eigen verantwoordelijkheid
Wat was het spannend, voor het eerst in 18 jaar kon Feyenoord kampioen worden. Toen het zover was, wilden velen natuurlijk bij de huldiging zijn. Maar daar kregen de studenten van de HR geen vrij voor: lessen missen vanwege de huldiging was op eigen risico.
Wel en géén ijsvrij op de Hogeschool Rotterdam
Weerberichten doen het altijd goed, zo ook het artikel van begin deze maand. Het sneeuwde zo hard (eerst code oranje, daarna code rood) dat veel bedrijven en scholen dicht bleven. Op de Hogeschool Rotterdam waren de meeste locaties open, behalve Wijnhaven en Academieplein. Om 14.00 uur werd besloten dat alle locaties hun lessen mochten laten vervallen.
‘Als je op de WdKA geen stress hebt, ben je een steen’
Tentamens geven meestal stress, maar op de WdKA is de spanning hoger en constanter dan elders. Op een academie worden beoordelingen veel persoonlijker opgevat dan bij andere opleidingen. Docenten, decanen en studenten denken te weten hoe dat komt en hebben hebben ook een oplossing.
Opiniepeiling! Wat stemmen de studenten van de Hogeschool Rotterdam?
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zocht Profielen uit op welke partijen de studenten wilden gaan stemmen, áls ze al gingen stemmen. 12 procent was dat niet van plan, 24 procent twijfelde hier nog over. Wel opvallend: ondanks dat de VVD niet de populairste partij onder studenten was, zagen ze Mark Rutte wel het liefst weer als premier van Nederland. Fijn voor hen, want dat is hij nu ook.
23 docenten in de race voor titel ‘Docent van het jaar’
Dit jaar werden er 9 docenten meer voorgedragen dan het jaar ervoor. De winnaar, die zich ‘Docent van het jaar 2016’ mocht noemen, was Joyce Buitelaar (entrepreneurship). Ze won door haar behulpzame houding, enthousiasme, openheid en eerlijkheid. Ze werd door de opleidingscommissie bovendien als ‘sterke vrouw’ gezien die, ondanks het verlies van haar man, als een bikkel doorging en haar lessen daar niet onder liet lijden.
Column Halil: Berichtgeving Londen laat dubbele moraal zien
In deze column, het best gelezen artikel van 2017, beschrijft columnist Halil Karaaslan de (ervaren) dubbele moraal in de media, naar aanleiding van de aanslag in Londen op 19 juni 2017. Een bestelbus reed kort na middernacht in op moskeegangers in de wijk Finsbury Park. Het duurde een tijdje voor dit een terroristische aanslag werd genoemd. We moeten de emoties van jongeren naar aanleiding van aanslagen in de klas bespreken om verdere polarisatie te voorkomen, betoogt Halil.
Rest ons alleen nog iedereen een lekker en feestelijk uiteinde te wensen. We zullen jullie ook in 2018 weer van heet (HR)nieuws voorzien!
Redactie Profielen
Illustratie: Demian Janssen
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top