Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

De stage van: Leonoor bij vastgoedbedrijf Stone22

Gepubliceerd: 29 November 2018 • Leestijd: 2 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Leonoor (22), derdejaarsstudent vastgoed en makelaardij, droomt van een leven in bruisend New York, omringd door grootse gebouwen. Voordat het zover is, loopt ze stage bij vastgoedontwikkelaar Stone22.

Leonoor: ‘Ik heb iets met gebouwen. Toen ik na een vakantie in New York mijn foto’s terugkeek, waren die bijna allemaal van gebouwen. Deze fascinatie had ik als kind al: ik was urenlang aan het bouwen met het computerspel De Sims. Dat heeft die interesse aangewakkerd en sindsdien wil ik mijn eigen panden in het echt gaan ontwikkelen.’ Daarom is Leonoor na de middelbare school bouwkunde op het mbo gaan doen. ‘Maar ik merkte dat ik het hele technische aspect van het bouwen minder interessant vond, en dat ik me meer kon vinden in de financiële kant van vastgoedontwikkeling. Zo ben ik bij de opleiding vastgoed en makelaardij uitgekomen. De perfecte match.’

‘Ik wil niet te wijsneuzerig overkomen’

‘Op het mbo heb ik al een paar stages gelopen. Bij een woningcorporatie, een middelgroot- en een groot bouwbedrijf. Dat wilde ik nu niet meer’, vertelt Leonoor. Via via kwam ze in contact met Paul Nijhout, partner bij Stone22. ‘Het klikte meteen’, vertelt ze. ‘Paul sleept me overal mee naartoe. Vooral de vergaderingen vind ik erg interessant. Daar bespreken we alles, van ontwerp tot optimalisaties. In die vergaderingen probeer ik ook mijn bijdrage te leveren door mee te denken en dingen aan te kaarten. Niet te veel natuurlijk, ik ben tenslotte stagiair en wil niet te wijsneuzerig overkomen.’

Leonoor werkt op dit moment onder andere aan de indeling van een nieuw pand waar verschillende bedrijven in komen te zitten. Daar moet je goed over nadenken. ‘Dat heeft met efficiëntie te maken, de verhouding tussen huurprijs en oppervlakte, welke bedrijven elkaar kunnen inspireren en hoeveel een bepaald bedrijf verwacht te gaan groeien. Ik vind het leuk om m’n hersens te laten kraken over deze vragen’, vertelt ze.

‘Nu ik hier zit, denk ik: ik wil niet meer terug naar school’

Leonoor heeft veel geleerd tijdens haar stage: ‘Hoe je verschillende soorten huurders tevreden houdt, hoe je budgetten kunt inzetten, hoe je zo efficiënt mogelijk een gebouw kunt ontwikkelen. Want je kunt wel zeggen “we willen beneden een koffiecorner en een yoghurtwinkeltje met een sandwichbar”, maar als dat niet bij jouw doelgroep aansluit, klopt je businesscase niet.

‘Daarom is je stage zo belangrijk’, stelt Leonoor. ‘Ik zag best wel op tegen stage lopen, maar nu ik hier zit, denk ik: ik wil niet meer terug naar school. Ik vind het zo intens leuk om met mijn vak bezig te zijn. Het wordt écht.’

‘Dan loop je maar een keer een blauwtje, so be it’

Ze benadrukt het belang van netwerken voor het vinden van de juiste stageplek. ‘Zorg dat je vanaf jaar één dingen met de studievereniging van de opleiding doet. Vorig jaar zat ik in het bestuur en toen hebben we een bedrijvenmarkt georganiseerd. Daar kan je op een laagdrempelige manier, met een borreltje in je hand, kennismaken met bedrijven. Het is zo veel beter om je sollicitatiemail te sturen naar iemand die jouw gezicht al kent, in plaats van te mailen naar een algemeen ‘info@-adres’.’

Volgens Leonoor kan iedereen netwerken. ‘Gewoon jezelf zijn, dat praat toch het makkelijkst. Anders houd je zo’n gesprek misschien vijf minuten vol. Probeer ook niet te bang te zijn. Natuurlijk is zo’n bedrijvenmarkt spannend, maar je moet ‘t gewoon maar doen. Iedereen begint onderaan de ladder. En dan loop je een keer een blauwtje, so be it.’

‘Er is niks mis met de makelaar om de hoek’

‘En je moét je hart volgen’, gaat ze verder. ‘Want ze zeggen op school vaak: “Ga niet naar de makelaar om de hoek”, maar waarom niét? Als dat is wat je wilt: doen. Het is belangrijk dat je een klik voelt tijdens je sollicitatiegesprek, want je moet daar tenslotte een halfjaar op een prettige manier kunnen functioneren. Dus neem geen genoegen met de eerste de beste stageplek.’

Voor haar afstudeerstage denkt Leonoor aan vastgoedondernemingen Cushman & Wakefield, JLL of CBRE. ‘Het lijkt me interessant om van een relatief klein bedrijf als Stone22 in zo’n megagroot internationaal bedrijf te belanden. Misschien zou ik dan zelfs naar New York kunnen…’

Maar voorlopig zit ze nog helemaal op haar plek bij Stone22. ‘Na mijn stage blijf ik hier tot het einde van de zomer werken. Dat doe ik dan naast mijn studie.’

Tekst en foto: Zoë Cozijnsen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to De stage van: Leonoor bij vastgoedbedrijf Stone22

  1. Leonoor, je bent een toppertje! Go go go girl!

    Misschien kan Wijnand van den Brink (lid College van Bestuur, met al het vastgoed van de Hogeschool Rotterdam in zijn portefeuille) je eens uitnodigen voor een informeel gesprek, zodat je kan meedenken?

    Ik houd me als CMR-lid bezig met dit dossier (Strategische Vastgoed Visie) en veel van wat jij zegt, herken ik. Ik had alleen een achterstand, voordat ik alles begreep…. ik ben namelijk studentendecaan en heb Social Work gestudeerd en heb dus niet zo’n passende vooropleiding als jij! Wat ik wel merkte was dat hoe dieper ik in het dossier dook, hoe interessanter ik het ging vinden. Toen ik me eenmaal door alle vaktermen had geworsteld (allerlei ratio’s, zoveel functionele m2 dit, zoveel dat, verhouding koop en huur, panden in flexibele schil etc. etc.) begon ik steeds meer te beseffen dat het gaat om ónze gebouwen, waar we als studenten en medewerkers van de hogeschool als het ware met elkaar samenleven (om de metafoor van de hogeschool als dorp in de stad erbij te halen).

    Ook leuk om te zien hoe jouw collegastudenten van ROP meedenken over de buitenruimte, rondom de schoolgebouwen. Rond Academieplein, waar jij en ik ‘wonen’ is het de komende jaren natuurlijk extra spannend, met Little C in aanbouw. Balen van die honderden heipalen en de overlast -mijn deur rammelde in zijn sponningen, mijn ramen konden niet meer open door de herrie en stank, mijn beeldscherm trilde- kortom, het was helemaal geen pretje (en nog steeds is er voor de deur van ons pand een lastige verkeerssituatie, het uitzicht op de Coolhaven wordt ‘verpest’ door die groene bouwkeet van maar liefst twee verdiepingen hoog…). Maar nu begint het natuurlijk wél superinteressant te worden, ook voor jou met je fascinatie voor hoge gebouwen. Mooie daktuinen, inpandige faciliteiten. Zie animatiefilmpje, een impressie.

    https://www.youtube.com/watch?v=45dOUrhRx8k

    Leonoor, ik merk dat ik steeds enthousiaster word dus als je binnenkort nog eens met mij over je passie wil praten; je bent welkom! Vastgoed is nu ook de passie van deze studentendecaan geworden… (Dat is een beetje a-typisch, zullen we maar zeggen, maar dat maakt me niets uit!)

    🙂

  2. Simone Huijbregts, Studentendecaan / CMR-lid / student Master Pedagogiek says:

    NB. Er ging even iets mis met mijn comment, hij was al verzonden voordat ik mijn naam helemaal goed kon opschrijven (en dat vind ik juist zo belangrijk!!!)

    Ik heet geen Sim (wel grappig, bedenk ik me nu, dat Leonoor het over de Sims heeft in het artikel 😉 )

    Voor de volledigheid: ik ben Simone Huijbregts, werk als studentendecaan al twaalf jaar met veel plezier op het Academieplein, zit tot 31 december (ook met veel plezier) in de CMR en ben afgelopen september gestart met een superleuke master: de Master Pedagogiek.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top