Cmr-studentlid baalt: nog niks duidelijk over weekendopenstelling HR
Gepubliceerd: 9 December 2019 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.Het is nog niet duidelijk of een of meer gebouwen van de Hogeschool Rotterdam in het weekend opengaan. Een onderzoek ernaar zou aan het einde van dit jaar klaar zijn, maar dat gaat niet lukken.
Dat vertelde cvb-lid Wijnand van den Brink in de vergadering van de centrale medezeggenschapsraad (cmr) vanmiddag. ‘Het onderzoek is gestart bij FIT (de dienst faciliteiten en informatietechnologie, red.), maar we doen dat nauwkeurig. Zo snel gaat dat niet’, reageerde hij op de rondvraag van studentlid Sait Gökçek die zich er ook over verbaasde dat hij in de begroting geen bedrag zag staan voor een eventuele weekendopenstelling. Dat geld is er wel, reageerde Van den Brink. ‘Het zit in de middelen voor de kwaliteitsafspraken.’
‘Ik was op de Erasmuscampus en werd eruit gezet’
De cmr maakte zich vlak voor de zomer hard voor het openen van gebouwen op zaterdag en eventueel zondag, zodat studenten ook dan op de hogeschool kunnen studeren. De noodzaak daarvan werd destijds dringender door het besluit van de Erasmus Universiteit om hogeschoolstudenten van ‘hun’ studieplekken te weren. Gökçek: ‘Ik was afgelopen weekend nog op de Erasmuscampus om te studeren; ik werd eruit gezet.’
‘Belangrijk onderwerp voor achterban’
Het studentlid vindt het een belangrijk onderwerp waar de studenten zich al eerder hard voor hadden gemaakt. ‘En onze achterban heeft mede om die reden op ons gestemd’, stelt Gökçek die bij de cmr-verkiezingen van twee weken geleden samen met Tunukan Temur campagne voerde. Gökçek haalde 309 stemmen, Temur 295; meer dan alle andere studenten.
Lees ook:
HR-studenten niet meer welkom op studieplekken Erasmus Universiteit
Tekst: Jos van Nierop
Het is toch bizar dat een onderwijs instelling de deuren weigert te openen in het weekend?
Als de universiteiten het wel kunnen, waarom de hogescholen niet? Ik begrijp volledig dat de Erasmus andere studenten weert; ZIJ hebben immers in de infrastructuur geinvesteerd voor HUN studenten, en moeten dan ook solidair blijven voor hogescholen die peritent weigeren om hun eigen studenten te faciliteren?
De drogreden dat het te veel geld kost gaat ook niet op; de meerderheid van de Erasmus studenten zijn ook gewoon Nederlands die dan ook het wettelijke collegeld betalen. Als de Erasmus het wel kan met soortgelijke inkomsten, wat doet de HR dan wel met mijn collegegeld? Zelfs dan, gooi dan een centrale locatie open (posthumalaan?) waar genoeg plek is. We eisen niet veel: gewoon een tafel in een stille ruimte, als het kan alsutblieft dan ook een set opladers en wifi verbinding. Dit hoort haalbaar te zijn.
Of je gaat lekker in de bibliotheek zitten