Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, ik ben onzeker over m’n lengte

Lieve Tosca,

Ik ben onzeker over mijn lengte. Ik ben slechts 1.53 meter lang en iedereen torent boven mij uit. Nou is dat nog niet het ergste: ik zie ook dat sommige dames zich zelfverzekerder voelen als ze naast me lopen. En als ik in een groep de kleinste ben, zeggen mensen vaak dat ik er ‘schattig’ uitzie. Of ik krijg reacties als: ‘En ik dacht dat ík klein was!’ Wat kan ik hieraan doen?

Liefs,
Dame van 153

Lieve Dame van 153,

Onzeker zijn over je lengte is zoiets als onzeker zijn over je leeftijd: je kunt er heel veel tijd aan verspillen, maar je verandert er niets aan. Je wordt waarschijnlijk niet meer langer, net zoals je niet meer jonger wordt. Deal with it.

Nou is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik heb hulp! Vorige week dinsdag vroeg ik onze Instagramvolgers om mee te denken over je vraag. Ze hadden geen adviezen over wat je kon doen, maar ze kwamen wel met een flinke lijst voordelen van kort zijn. Misschien helpt dit lijstje je dealen met je lengte:

– Als je klein bent, mag je altijd vooraan bij groepsfoto’s!
– Als je klein bent, heb je genoeg beenruimte in het vliegtuig!
– Korte rokjes en jurkjes staan je fantastisch!
– Je vriend zal nooit kleiner zijn dan jij!
– Je kunt kleren kopen op de kinderafdeling, lekker goedkoop!

Overigens maak ik uit je brief op dat jij het niet leuk vindt dat mensen je schattig noemen, maar volgens mij is dat juist heel tof. Schattig betekent volgens het woordenboek ‘lief, aardig’. Het is toch fijn dat mensen je deze positieve eigenschappen toebedelen? Er is een kans dat het weinig met je lengte te maken heeft dat mensen je schattig noemen en zelfverzekerd naast je lopen, misschien ben je wel gewoon een leuk mens. Denk daar maar eens over na.

Verder is er een gebedje dat me al de hele week achtervolgt als ik aan je vraag denk en dat wil ik graag met je delen. Het heet The Serenity Prayer, maar als je het woord ‘god’ weghaalt is het gewoon een goed levensadvies: God, grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to know the difference.

Lfs,

Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Gepubliceerd: 18 September 2019 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Lieve Tosca, ik ben onzeker over m’n lengte

 1. Ik begrijp wel dat ze het niet leuk vind om altijd schattig genoemd te worden door haar lengte.
  Het is ook zinloos van andere mensen om opmerkingen te maken over iemand zijn lengte, als diegene er niks aan kan veranderen en het zelf ook weet dat hij/ zij klein is.
  Mijn advies is: niks van aantrekken! Misschien helpt het wel om uit te spreken dat je het niet leuk vind om schattig genoemd te worden, zodat mensen weten dat je het niet fijn vind.
  Een tip voor iedereen is om geen vervelende opmerking te maken over iets wat iemand niet gelijk kan veranderen (leeftijd, lichaam, lengte, etc.) aangezien zo’n opmerking mensen alleen maar een slecht gevoel over zichzelf kan geven.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: