Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, ik ga m’n docenten zo missen

Lieve Tosca,

Mijn studieperiode aan de Hogeschool Rotterdam was een gouden tijd. De opleiding was top en ik had een superklik met m’n docenten en m’n studieloopbaancoach. De manier waarop ze mij hebben bijgestaan, is echt top geweest. We hebben samen gelachen en gehuild.
Nu is het tijd om m’n diploma in ontvangst te nemen en afscheid te nemen van deze groep mensen. Hoe doe ik dat? Ik weet nu al dat ik ze verschrikkelijk ga missen.

Lfs, Heimwee

Lieve Heimwee,

Ik snap dat het lastig is om afscheid te nemen van mensen met wie je zoveel hebt gedeeld. Met alle kennis die je docenten hebben overgedragen en alle motivatie die je studieloopbaancoach je heeft gegeven, heb je je doel bereikt. Nu is het tijd voor de volgende stap in je leven: je mag zonder zijwieltjes het carrièrepad op.

Dit wordt een oefening in liefdevol loslaten. Want tenzij je je studie nog een keer wilt doen, heb je geen andere keuze. Schrijf alle docenten/slc’s die veel voor je hebben betekend een kaartje (of een brief als je veel te vertellen hebt) waarop je vertelt wat ze voor je hebben betekend en bedank ze daarvoor.

Op die manier rond je je schoolperiode voor jezelf af en geef je je docenten en slc een compliment waarvan zij waarschijnlijk de hele zomer op wolkjes lopen. Win-win, zou ik zo zeggen.

Overigens hoef je misschien geen definitief afscheid te nemen. Als je het fijn vindt om contact te houden met je docenten, kan je dat gewoon doen. Misschien kunnen ze je wel helpen met het vinden van een eerste baan of advies geven in werksituaties waar je zelf even niet kan bedenken wat de volgende stap zou moeten zijn. Een goede klik komt (meestal) van twee kanten, dus het kan helemaal geen kwaad om af en toe eens een mailtje te sturen.

Als je de Hogeschool Rotterdam in z’n geheel gaat missen, kan je trouwens altijd de vacaturepagina in de gaten houden. Misschien worden je oud-docenten en slc’s op termijn wel je collega’s.

Gefeliciteerd met je diploma en een heel fijne zomervakantie!

Lfs, Tosca

Op dinsdagavond vragen we onze Instagramvolgers in de stories hoe zij op de Lieve-Toscavraag van die week zouden reageren.
Je ziet hun reacties op deze vraag terug als Instagramhoogtepunt

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Gepubliceerd: 10 July 2019 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Lieve Tosca, ik ga m’n docenten zo missen

  1. En er is natuurlijk ook nog LinkedIn. Bij die wederzijdse klik, zoals Tosca terecht opmerkt, kun je altijd een connectie-verzoekje sturen naar die docenten. Zij zullen het doorgaans prachtig vinden om jouw (eerste) stappen op de arbeidsmarkt te kunnen volgen (en je wellicht in de toekomst benaderen met een vraag om iets te doen of te willen betekenen binnen de HR (jury, gastcollege, ervaring, project met/bij jouw bedrijf, etc.). Veel succes!.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: