Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, met wie moet ik op vakantie?

Lieve Tosca,

De zomervakantie komt eraan en om me heen maken mensen volop vakantieplannen. Ik zou ook wel graag weg willen, er is zoveel van de wereld dat ik nog niet heb gezien, maar ik heb eigenlijk niemand om mee te gaan. En alleen op reis gaan, trekt me niet. Wat moet ik nu?

Lfs, LonelyPlanet

Lieve LonelyPlanet,

Ik googelde net op ‘groepsreizen jongeren’ en aan het aantal hits te zien, is jouw probleem niet uniek. Er zijn tientallen aanbieders die groepsreizen voor jongeren aanbieden. En dat zijn niet alleen zon-, zee- en zuipvakanties voor vriendengroepen. Je kan ook met de trein door de Balkan, op rondreis door Marrakesh of op actieve kampeer- en kanoreis door Kroatië. Voor elk wat wils dus.

Als je op zoek bent naar een vakantieflirt zou je ook een singlesreis kunnen boeken: een groepsreis met andere singles. Ook als je de liefde van je leven daar niet ontmoet, heb je een leuke reiservaring met andere vrijgezellen.

Daarnaast is in je eentje op vakantie gaan misschien wel minder eng dan je denkt. Ik ken genoeg mensen die met veel plezier hun eigen reis plannen (en dan alleen dingen doen die zij willen doen), vertrekken op een moment dat hen uitkomt (het maakt niet uit dat de rest van de wereld nog naar college of werk moet) en tijdens de reis altijd genoeg leuke mensen tegenkomen voor een babbeltje, een diner of een vakantieflirt.

Wanneer je in hostels overnacht, leg je al snel contact. Je kunt ook overwegen om te gaan couchsurfen. Dan logeer je bij andere mensen op de bank of in hun logeerkamer. Meestal zijn mensen die hun bank/bed beschikbaar stellen zeer gastvrij. Vaak hebben ze er plezier in gasten te ontvangen, ze te wijzen op leuke bezienswaardigheden en samen te eten. Een win-winsituatie dus.

Als je geen zin hebt in een georganiseerde groepsvakantie of singlesreis en ook niet tóch alleen op pad wilt, zijn er nog genoeg andere opties. Heb je al eens gedacht aan een zomercursus in het buitenland? Spaans leren in Spanje schijnt superleuk te zijn. En wat dacht je van vrijwilligerswerk? Er zijn met een beetje googelen vast mooie initiatieven te vinden waar jij je steentje aan kan bijdragen. Als groepsleider van een kinderkamp, als klusser of misschien iets in de richting van je studie?

Als een van de lezers nog een briljant vakantie-idee voor je heeft, dropt-ie dat vast in de comments.
Ik hoop dat je een fantastische vakantie tegemoet gaat!

Liefs, Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Gepubliceerd: 24 April 2019 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Lieve Tosca, met wie moet ik op vakantie?

  1. Een surfvakantie is ook gaaf, dan slaap je met een hele groep in een soort surfkamp! Gegarandeerd leuke mensen.

  2. Het is inderdaad best spannend om alleen met vakantie te gaan, maar ik zou zeggen: tóch doen, het levert je veel op. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen, helemaal je eigen gang te kunnen gaan, en unieke ervaringen op te doen. Mijn ervaring is ook dat je, als je alleen reist, heel snel contact hebt met anderen. Probeer het gewoon een keer – desnoods maar voor een paar dagen – en als het toch niet bevalt, weet je dat je het een volgende keer anders gaat aanpakken 🙂

    Heb je al eens gekeken op de website http://www.workaway.info ? Dit is een non-profit organisatie die je helpt om in contact te komen met duizenden mensen (wereldwijd) die vrijwilligers zoeken. Je kunt een goede selectie maken op land, periode waarin je beschikbaar bent, en soort werk dat je wilt doen. Zo kun je jezelf nuttig maken én een land goed leren kennen – de meeste mensen waar je te gast bent, vinden het leuk om over hun land te vertellen en sommigen nemen je zelfs mee op uitstapjes. Vaak zijn er ook andere vrijwilligers met wie je kunt optrekken. De site bekijken is gratis, als je contact wilt leggen met een host moet je lid worden voor een klein bedrag per jaar.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top