Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 juni 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, kunnen we de lege hogeschoolpanden niet aanbieden als noodhospitaal?

Lieve Tosca,

De laatste dagen zie ik in het nieuws maatschappelijke initiatieven die helpen de corona-crisis het hoofd te bieden: hotels openen hun deuren voor daklozen en Ahoy wordt een noodhospitaal. Kunnen wij als hogeschool ook iets voor de maatschappij doen? Veel van onze panden staan leeg, kunnen we die niet ook aanbieden als noodhospitaal?

Lfs,
SamenSterker

Lieve SamenSterker,

Ik begrijp dat je graag iets wilt doen in deze crisis en heel goed dat je nadenkt over hoe de hogeschool kan helpen.

Jouw idee zou een prachtig gebaar zijn als onze panden daar geschikt voor waren, maar Jeroen Oversier, directeur van het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG), laat weten dat dit momenteel waarschijnlijk niet zo is: ‘Denk aan toegankelijkheid, liften, klimaat en gebrek aan sanitaire voorzieningen zoals douches.’

Daarnaast denkt de directeur ook niet dat extra noodhospitalen op dit moment in een behoefte voorzien. Er worden reeds extra zorglocaties ingericht in Rotterdam Ahoy, het Van der Valk Hotel in Ridderkerk, het Aafje Zorghotel en op diverse locaties in Charlois.

Er lijkt momenteel voldoende ruimte ruimte te zijn voor de zieken, de problemen zitten meer aan de kant van de beschermingsmiddelen en personeel. Oversier: ‘Mondkapjes, brillen, schorten, desinfectans en andere materialen die we nog hadden liggen, hebben we uitgeleverd aan Erasmus MC en Laurens. Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen.’

In de tussentijd gaat IvG verder met waar ze vooral goed in zijn: het opleiden van verpleegkundigen en ander zorgpersoneel. Oversier: ‘Onze studenten die op dit moment stage lopen of werken in de zorg werken keihard en leveren allen een fantastische bijdrage.’

Op andere plekken in de hogeschool gebeuren ook prachtige dingen: het Stadslab van de hogeschool heeft met 3D-geprinte koppelstukjes duikmaskers van de Decathlon geschikt gemaakt als beademingsmaskers en werkt nu alweer aan nieuwe innovaties.

Stadslab razendsnel in actie om beademingsmaskers te produceren

Gebeurt er binnen jouw opleiding of instituut iets moois om de corona-crisis het hoofd te bieden? Of heb je ideeën over wat we als HR kunnen doen? Laat het ons weten.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gepubliceerd: 1 April 2020 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca, kunnen we de lege hogeschoolpanden niet aanbieden als noodhospitaal?

  1. Vanuit de CMR ook behandeld Er is genoeg vastgoed in de omgeving van het ziekenhuis dat leegstaat. Bovendien zijn er hotels met bedden en minimale bezetting. Kortom, HR op de laatste plaats.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: