Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 maart 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, hoe kom ik de lockdown met avondklok een beetje leuk door? 

Lieve Tosca, 

Ik weet niet hoe jij erbij zit, maar ik ben de huidige situatie helemaal beu. Die lockdown met nu ook nog een avondklok maken me moedeloos. Met studeren zijn m’n dagen nog wel gevuld, maar de meeste avonden zijn eindeloos en eenzaam. Hoe komen anderen de avonden en weekenden door? Ik zoek tips want als ik ook niet meer ‘s avonds een drankje kan doen bij vrienden, weet ik echt niet meer waar ik het zoeken moet.

Lfs,
Entertainme 

Lieve Entertainme,

Als ik eerlijk ben, weet ik ook al maanden niet zo goed waar ik het moet zoeken. Normaal gesproken breng ik m’n vrije avonden door met muziek maken met vrienden en/of naar bandjes kijken. Maar concerten zijn heel 2020 en samen repeteren is ook vrij uitdagend nu de repetitieruimtes dicht zijn en alle bandleden buren hebben die niet zitten te wachten op de 76ste keer ‘Hit me baby one more time’ omdat de brug niet lekker gaat.

Dus ik zorg nu voor m’n urban jungle, kook uitgebreider dan ooit en speel weleens een spelletje met vrienden. Maar eerlijk is eerlijk: dat lukt nooit helemaal RIVM-proof. Je komt al snel te dicht bij elkaar als je samen aan tafel zit en dezelfde dobbelstenen aanraakt. En nu spelen we die spelletjes meestal na het werk. Dat zullen we anders moeten plannen als er een avondklok komt, waar het nu ernstig naar uitziet.

Zoals een slimme volger op Instagram zei: alles dat je nu in de avond doet, kun je overdag doen. Verplaats je sociale leven naar de middag en werk in de avond. En dat is eigenlijk een supersimpel en effectief advies.

Als je op tijd begint met studeren of thuiswerken, heb je eind van de middag vast tijd om met een vriend of vriendin af te spreken en kun je prima op tijd binnen zijn. Daarna kun je nog een paar studie-uurtjes pakken als het nodig is. Hoewel dat natuurlijk niet helemaal in lijn is met het ontmoetingsontmoedigings-beleid dat de overheid voert om het aantal coronabesmettingen terug te brengen. Dus beperk je contacten en heb je klachten, dan is dat letterlijk een no-go.

‘Heb jij nog tips om de avonden en weekenden tijdens de lockdown leuker te maken?’, vroeg ik onze Instagram-volgers in de stories en daar kwamen heel veel leuke antwoorden op!

– Ga videobellen met vrienden en dan om de beurt een quiz verzinnen.
– Zoek nieuwe vakantiebestemmingen uit en leer daarvoor een nieuwe taal. De apps Memrise, Babbel en Duolingo zijn aanraders.
– Kijk via Netflix Party met vrienden samen naar films of series. Je kunt dan ook tijdens het kijken chatten met elkaar.
– Neem een hobby, lees een boek, luister muziek of doe iets creatiefs (diamond painting schijnt heel leuk te zijn!).
– Speel samen online bordspellen. Het platform Steam wordt getipt als plek waar dat makkelijk kan.
– Volg online sportlesjes, YouTube staat er vol mee.

Het volledige verslag vind je hier in onze Lieve Tosca-higlight. Heb jij ook nog tips? Deel ze dan via Instagram of in de reacties op dit artikel, onderaan de pagina. Misschien bezorg je een ander een leuke avond, dat zou mooi zijn.

Als je meer contact en/of structuur zoekt, overweeg dan eens mee te doen aan het HR Ochtendritueel. Het ochtendritueel is sinds de eerste bijeenkomst uitgebreid met verschillende groepen en andersoortige gezelligheid. Klik hier voor de Hintpagina (inlog) met meer informatie.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijks nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 20 January 2021 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca, hoe kom ik de lockdown met avondklok een beetje leuk door? 

  1. Gamen via Steam en chatten via Discord tijdens dat gamen. Tip voor een spel: Dead by Daylight (4 spelers tegen 1 andere).

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top