Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, mogen medewerkers ook keuzevakken volgen?

Lieve Tosca,

Laatst kwam ik op Hint een lange lijst keuzevakken tegen en ik was gewoon een beetje jaloers op de studenten die deze allemaal mogen volgen. Ik zou dat eigenlijk ook wel willen, maar ik ben medewerker. Mag dat?

Liefs, Levenlangleren

Lieve Levenlangleren, 

Ik heb goed nieuws voor je! Ook medewerkers mogen een greep doen uit de lange lijst met keuzecursussen die de Hogeschool Rotterdam aanbiedt. De lijst vind je hier, op intranetpagina op Hint.

Huurrecht, survivaltraining, spoken word, bedrijfscriminaliteit, Lijmen is een kunst!, Portugees voor beginners, Dutch culture, klein vaarbewijs en festivalmanagement zijn allemaal opties in de lange lijst met vakken waar studenten uit mogen kiezen. En als er plek over is (studenten gaan voor!) mag jij meedoen.

Er zijn officieel kosten aan het onderwijs verbonden: de instituten die de keuzevakken aanbieden verrekenen het aantal studenten en bijbehorende kosten met elkaar en waarschijnlijk willen ze jouw deelname ook intern verrekend zien. Als het keuzevak dat je wil volgen iets te maken heeft met jouw ontwikkeling, wil je manager de interne factuur waarschijnlijk graag voldoen. Het onderwijsbudget van medewerkers is over het algemeen veel groter dan de behoefte.

Wil je graag meedoen aan een vak, mail dan met keuzeonderwijs@hr.nl

Veel plezier in de schoolbanken!
Lfs Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 26 January 2022 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca, mogen medewerkers ook keuzevakken volgen?

 1. Zo! Dat is leuk! Nooit geweten, maar wel eens verzucht dat het tof zou zijn als…ik ga er dus eens uitgebreid naar kijken.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top