Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, waar op de HR kan ik mijn elektrische auto opladen?

Lieve Tosca,

Sinds kort heb ik een elektrische auto waarmee ik ook graag van en naar het werk zou willen rijden. Ik kijk er alleen niet naar uit om ‘s morgens uren door de stad te crossen op zoek naar een vrij laadpunt. Vrienden en kennissen die voor andere werkgevers werken, hebben oplaadpunten in de parkeergarage van hun werk, gratis zelfs. Hebben wij ook zoiets op hogeschoollocaties?

Lfs, 
Laadpaal 

Lieve Laadpaal, 

Wat een goede vraag! Als treinreiziger heb ik hier maar weinig zicht op, daarom vroeg ik het mijn collega Sabeth van Wijnbergen. Zij is manager bij de FIT, de afdeling die over de Faciliteiten en Informatietechnologie van de Hogeschool Rotterdam gaat, en zij heeft het uitgezocht.

‘Wij hebben op de locaties Museumpark, Rochussenstraat, Kralingse Zoom en Max Eeuwelaan oplaadpunten’, vertelt Van Wijnbergen. Ze voegt er wel aan toe: ‘We merken dat het steeds drukker wordt bij de laadpunten. Auto’s verzetten wanneer de accu vol is of een uitbreiding van het aantal laadpunten zijn wellicht aandachtspunten voor de toekomst.’

Er zijn dus ook hogeschoollocaties zonder eigen oplaadpunt, maar daar ziet Van Wijnbergen niet echt een probleem: ‘We zitten middenin de stad, er zijn echt altijd oplaadpunten in de buurt.’

En als antwoord op je kosten-vraag: je auto opladen op kosten van de Hogeschool Rotterdam, is geen optie. Van Wijnbergen: ‘Je mag ook niet op kosten van de hogeschool tanken.’ 

Veel plezier met je nieuwe auto en de oplaad-Tetris die daar soms mee gepaard gaat.

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 19 April 2023 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Lieve Tosca, waar op de HR kan ik mijn elektrische auto opladen?

  1. In de parkeergarage van Kralingse Zoom zijn veel oplaadpunten van Eneco tegen een redelijk KwH tarief. Als je met een OV-chipkaart de metro neemt naar het centrum, is parkeren ook nog eens gratis. Idee?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top