Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
13 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

CMR wil automatisch inschrijven toetsen

Gepubliceerd: 1 July 2013 • Leestijd: 0 minuten en 57 seconden • Nieuws

Op de Hogeschool Rotterdam moet er één regeling komen voor het inschrijven van tentamens. Dat stelt de centrale medezeggenschapsraad (cmr) vanmiddag voor aan het college van bestuur. De raad pleit voor automatische inschrijving.

Tentamens - automatisch inschrijven foto edans FlickrOp dit moment bestaan er op de HR drie verschillende vormen van toetsinschrijving, schreef Profielen vorige maand. De verschillende regels zorgen voor verwarring, met name bij studenten die een vak bij een ander instituut volgen.

Deze vormen van toetsinschrijving worden op de HR toegepast:
1. Automatische inschrijving van de toets bij cursusinschrijving. De student staat dus al inschreven voor de toets aan het begin van de cursus.
2. Aparte inschrijving van de toets bij cursusinschrijving. De student moet zich zelf inschrijven voor de toets aan het begin van de cursus.
3. Automatische inschrijving van de toets door automatische cursusinschrijving. De student hoeft zich voor zowel de cursus als de toets niet in te schrijven, dat gebeurt automatisch.

‘Studenten die ingeschreven staan voor een leerjaar zijn automatisch ingeschreven voor de daarbij behorende cursussen en tentamens’, luidt het voorstel van de cmr. Voor hertentamens moeten de studenten in de ogen van de cmr zich wel zelf inschrijven.

De raad vindt daarnaast dat er een duidelijke regeling moet komen voor late inschrijvingen. ‘Het komt nu voor dat een student zich niet meer in kan/mag schrijven omdat hij om wat voor reden dan ook dat niet tijdig heeft gedaan.’ Te late studenten weigeren, noemde cmr-lid Sjoerd van Vliet in Profielen eerder ‘puur studentje pesten’. Van Vliet vindt dat met name eerstejaars, met een vast programma voor het hele jaar, automatisch ingeschreven zouden moeten worden.’

Jos van Nierop

Foto:  edans / Flickr

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top