Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
10 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Inschrijving tentamens op hele HR hetzelfde

Gepubliceerd: 1 July 2013 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws

Het collegebestuur komt begin oktober met een voorstel om op de HR één regeling in te voeren wat betreft het inschrijven van tentamens. Dat zegde het college toe tijdens de cmr-vergadering van vanmiddag.

Tentamens - automatisch inschrijven foto edans Flickr‘Uniformiteit vinden ook wij een belangrijk punt’, sprak cvb-secretaris Herman Veenema. ‘Maar we moeten het wel zorgvuldig invoeren. Ook omdat sommige opleidingen die nieuwe manier van inschrijven niet gewend zijn.’

Verwarring
Op dit moment bestaan er op de HR verschillende vormen van toetsinschrijving, schreef Profielen eerder. Bij de ene opleiding ben je automatisch ingeschreven voor een tentamen, bij de andere opleiding niet. De verschillende regels zorgen voor verwarring, met name bij studenten die een vak bij een ander instituut volgen.

Ook het collegebestuur wil daar dus vanaf; in oktober zou daar in samenspraak met de centrale medezeggenschapsraad een besluit over moeten worden genomen. Collegevoorzitter Ron Bormans: ‘Vóór de tentamenronde van november kunnen we die gedragsregel dan uitdragen, en die kan daarna in de Hogeschoolgids van 2014/15 komen te staan.’

Automatisch
Hoe de uniforme regeling eruit komt te zien, was tijdens de cmr-vergadering geen onderwerp van gesprek. Eerder stelde de cmr voor om ‘studenten die staan ingeschreven voor een leerjaar ook automatisch in te schrijven voor de daarbij behorende cursussen én tentamens. Voor hertentamens moeten de studenten, stelt de cmr voor, zich wel zelf inschrijven.

Daarnaast wil de raad dat er, gekoppeld aan de uniforme regels, coulanter wordt omgegaan met te late inschrijvers. Bormans was daar niet zo voor te vinden. ‘Te laat is te laat; als je uniforme regels hebt, moet je je daar wel aan houden.’ Maar op het moment dat die uniforme regels worden aangekondigd, moet dat in de ogen van Bormans gepaard gaan met eenduidige informatie over hoe om te gaan met te late inschrijvingen.

Jos van Nierop

Foto:  edans / Flickr

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Inschrijving tentamens op hele HR hetzelfde

  1. Beste Johann, in deze zin is ‘zegde’ correct en dus geen ernstige grammaticale fout. Dat komt omdat hier het werkwoord ‘toezeggen’ wordt vervoegd, en niet het werkwoord ‘zeggen’. Bij de vervoeging van toezeggen mag zowel ‘zei toe’ als ‘zegde toe’ worden gebruikt. In deze context is ‘zegde toe’ gebruikelijker. Op woordenlijst.org kun je de vervoeging van het werkwoord checken.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top

%d bloggers like this: