Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Tosca: Makkelijk scoren met Tinder

Gepubliceerd: 21 November 2013 • Leestijd: 1 minuten en 35 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Date-app Tinder. Wat kan je ermee: Vrijgezelle mannen en vrouwen in de buurt ontmoeten. Heel geschikt voor: singles met een smartphone. Minder geschikt voor: digibeten, Facebook-haters en mensen die niet op uiterlijk vallen. Beoordeling: *****

Daten met Tosca‘Bootycall?’, vraagt Selwyn. Een uur geleden drukten we allebei op het  hartje  in  Tinder  en  nu  nodigt  hij  me  uit  voor  stomende middagseks. Ik  ken  Selwyn  niet,  maar  het  zou  best  kunnen  want  we  vinden  elkaar  aantrekkelijk en hij is volgens m’n telefoon heel dichtbij.

Eergisteren downloadde ik de date-app Tinder en dat zou iedere single  met  smartphone  en  Facebookprofiel  moeten  doen.  Overal  waar  ik  ga,  kan ik foto’s van tientallen beschikbare mannen bekijken. Soms zijn ze  lekker, soms niet en soms zijn ze Bruce Willis, een landschap of slechts een  ontbloot bovenlijf zonder hoofd. Meestal zijn het breed lachende normale mannen. En ik hou van normale mannen, vooral als ik consequentieloos  ‘hot or not’ met ze kan spelen.

Tinder is de simpelste date-app ooit.Je downloadt hem gratis via je appstore, logt in met Facebook, geeft aan of je geïnteresseerd bent in mannen of vrouwen en hoe jong/oud/ver weg ze mogen zijn en dan begint het. Je  krijgt een stapel foto’s voorgeschoteld en je hebt maar twee opties: hartje  of kruisje.

Bij kruisje hoor je nooit meer van elkaar, maar als jij op hartje drukt  en die ander ook, kun je chatten.En als je kan chatten, dan kan je elkaar  uitnodigen voor stomende seks midden op de werkdag. En als je elkaar  daar dan voor uitnodigt, lijkt Tinder ineens enorm op z’n gay-neefje Grindr  dat homo’s gebruiken om te krabben als ze jeuk hebben.

In Amerika – waar Tinder al een jaar gierend populair is – wordt de app  vooral gebruikt voor seksdates. Je spreekt af voor een drankje en als het  klikt, ga je los. Hier werkt het (nog?) niet zo. Van de tien mannen met wie  ik chat, is Selwyn de eerste die vraagt of ik seks met hem wil en ik ben  een beetje verbaasd.

Ik tik terug dat ik best koffie met hem wil drinken, maar daar zit ‘ie  blijkbaar niet op te wachten.‘Hahaha, grapje!’, stuurt ‘ie een paar uur  later terug. Daarna hoor ik nooit meer wat van hem. Maar wel van Mark,  Arnout en Diederik. Geen hand vol, maar een app vol. Jeej!

Tosca Sel is oud-stagiair van Profielen en date-deskundige.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Tosca: Makkelijk scoren met Tinder

  1. Inloggen met FB heeft ernstige gevolgen voor je privacy.

  2. ik ben geen digibeet, ik ben wel een facebook hater en ja ik val ook wel op uiterlijk.

  3. so what? kan ik dan geen tinder gebruiken. Ik maak gewoon een fake FB profiel aan.

  4. zit al een jaar op tinder nog geen match gekregen behalve door die fake profielen die willen dat je een account aanmaakt op een of ander dubieuze website , ik zal wel te leleijk zijn denk ik

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top