Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan… in het voetbalcafé

Gepubliceerd: 4 December 2015 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Met twee clubs in de Eredivisie en een bovenin de Jupiler League is Rotterdam dé voetbalstad van Nederland. Nu het k-woord al is gevallen en de kans op een gevulde Coolsingel met de week groter wordt, is het belangrijk jouw cluppie te steunen. Daarom zocht ik de beste plekken uit om een goede pot voetbal te kijken.

Jonathan… in het voetbalcafé

Op de tribune bij Panenka
Sinds kort is Rotterdam een heuse sportbar rijker. En dan eens niet een bar van het niveau neonlichten, flatscreens in iedere hoek en de geur van verschraald bier, maar een bar met smaak. Een herensociëteit is het bijna. Vernoemd naar de Tsjechische voetballer Antonín Panenka die op het EK in 1976 een penalty op legendarische wijze het doel in wipte.
De bar aan de Eendrachtsweg heeft in ieder geval alles in zich om net zo legendarisch te worden. Het oude pand is fraai opgeknapt en via een houten wenteltrap beland je op de eerste verdieping. Wat gelijk opvalt, is de ruim opgezette bar die naast een behoorlijke collectie gins en whisky’s is opgefleurd met vintage accessoires. Van een oude bruinleren rugbybal tot de bokshandschoenen die zo van Bep van Klaveren kunnen zijn geweest. The Dutch Windmill hangt trouwens aan de muur en kijkt je indringend aan.
Maar de echte eyecatcher is de tribune van waaruit je de wedstrijd kunt bekijken. Tientallen supporters kunnen hier schouder aan schouder op een groot scherm van de wedstrijd genieten. Je hebt hier de luxe van een café, maar mét de sfeer van een stadion. Feit blijft dat ik er toch niet graag in een Ajaxshirtje tussen zou willen zitten.

Bar Panenka
Eendrachtsweg 25
panenkarotterdam.com

Met het Legioen in ’t Kruispunt
Een echte Feyenoordkroeg vind je natuurlijk alleen op Zuid. Aan de Beijerlandselaan kun je bij opa Sjors en oma Sjaan van café ’t Kruispunt iedere wedstrijd van Feyenoord kijken. Een zaak voor de ras-Feyenoorder, dus het kan er bijzonder fanatiek aan toegaan.

Café ’t Kruispunt
Beijerlandselaan 1

Sparta kijken bij Ari
Vernoemd naar de dochter van de grootste Spartaan van Rotterdam en dat is natuurlijk Jules Deelder. Hier juich je de club uit Spangen zo de Eredivisie weer in.

Café Ari
Nieuwe Binnenweg 142-A
cafe-ari.nl

 

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Joshua Bakarbessy

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Jonathan… in het voetbalcafé

  1. Misschien kan je in de toekomst eerst even nadenken voordat je zo iets raars op het internet gaat zetten. Ik vind dit ronduit beledigend dat dit geplaatst mag worden door een ”onafhankelijk” nieuws orgaan binnen de HRO. Hierbij wens ik je een fijne dag verder en voortaan deze berichten niet op mijn Hint pagina gaan plaatsen.

    Ps: check dit even : http://www.isfeyenoordalkampioen.nl !

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top