Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Groot studentenfeest in de Maassilo

Gepubliceerd: 12 May 2016 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Zes studenten van de Hogeschool Rotterdam organiseren op donderdag 9 juni Battle010, een groot studentenfeest in de Maassilo aan de Maashaven. De opbrengst van het feest is bestemd voor de Stichting Daniel den Hoed, dus voor kankeronderzoek.

Organisatoren Arthur Mayer (links) en Wilbert Timmermans
Organisatoren Arthur Mayer (links) en Wilbert Timmermans

Het dj-feest is bedoeld voor Hogeschool Rotterdam-studenten en introducees en een ticket kost 15 euro. ‘In de Maassilo hebben we twee zalen. Daar kunnen we van 22.00 tot 05.00 uur maximaal 3.500 man kwijt’, vertelt Arthur Mayer, student vastgoed & makelaardij en voorheen voorzitter van de sgmr (studentengeleding van de medezeggenschapsraad).

Jack $hirak

Aan het feest gaat, vanaf 18 mei wekelijks, een dj-contest in Club Bed vooraf. De beste dj mag op een optreden in de Maassilo rekenen. Op dit moment hebben zich achttien dj’s gemeld en er is nog plek voor meer ‘contesters’. Arthur: ‘Als iemand nog met iets bijzonders weet te komen, kom maar op! De bekende producer Jack $hirak zit trouwens in de jury!’
Binnenkort wordt de line-up van Battle010 bekend; naast de contest-winnaar zullen er in de Maassilo ook enkele bekende dj’s draaien.

Via onder andere studieverenigingen, met wie de organisatoren samenwerken, proberen de organisatoren (meer) publiek te trekken. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan een arrangement voor studievereniging Hysteresis (werktuigbouwkunde) waarbij iedereen van de vereniging voor een bepaald bedrag naar het feest kan én ook nog voor een schappelijke prijs ergens wat kan eten.

Roervlo

Een arrangement van een heel andere orde komt er waarschijnlijk met studievereniging Roervlo (van chemie en biologie en laboratoriumonderzoek). Zij krijgen een rondleiding bij Erasmus MC waar kankeronderzoek wordt gedaan.

Dit aanbod vloeit voort uit het goede doel dat door de feestorganisatoren wordt ondersteund. De opbrengst van het feest gaat naar Stichting Daniel den Hoed die het wetenschappelijk kankeronderzoek in Erasmus MC ondersteunt.

Geen financieel risico

En als er te weinig kaartjes worden verkocht? De organisatoren, die ervaring hebben met het organiseren van kleinere feestjes bij hun studieverenigingen, gaan daar niet van uit. Ook bij 2.000 bezoekers kan er worden gefeest. Arthur: ‘Maar als we minder verkopen, vinden we wel een oplossing.’ De Maassilo houdt er rekening mee dat het feest ook op kleinere schaal kan plaatsvinden.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Groot studentenfeest in de Maassilo

  1. Leuk idee! We gaan op onze facebookpagina (studievereniging FMR) het feest in ieder geval delen!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top