Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca

Lieve Tosca, hoe kan ik daten in deze tijden van corona en social distancing?

Lieve Tosca,

Dit weekend is mijn laatste Tindercontact op niets uitgelopen. Het zat eraan te komen want het contact was al iets bekoeld, maar ik baal er wel van want nu heb ik geen enkele projectje meer lopen. Ik ben single. En dat is momenteel nogal, eh, eenzaam. Het liefst zet ik m’n zoektocht naar de liefde voort, maar hoe moet ik daten in tijden van corona en social distancing?

Lfs,
Looking4love

Lieve Looking4Love,

Dat je je in een periode als deze extra eenzaam voelt, snap ik helemaal. Het idee dat je alleen bent en misschien tot 1 juni amper andere mensen ziet dan het kassameisje van de buurtsuper, kan heel beklemmend zijn. Niet iedereen gaat lekker op sociaal isolement.

Daarnaast kan ik me ook goed voorstellen dat je wat entertainment nodig hebt. Netflix is niet echt van de interactie en nieuwe mensen ontmoeten via Tinder (of welke datingsite of -app dan ook) is dat wel. Iedere match, iedere chat, iedere keer dat je van de Tinderchat naar WhatsApp verhuist is een momentje dat je samen beleeft. En alleen deze interactie is al fijn.

Swipen en chatten kunnen prima binnen de huidige contactregels van de overheid, maar social distancing zit echt daten in de weg. Het laatste dat je wil is per ongeluk je prille liefde (of zijn/haar oma) besmetten met het virus. Dus je moet andere manieren bedenken om elkaar beter te leren kennen.

Goed nieuws: voor het vinden van een leuke relatie is dat niet zo erg. Veruit de meeste matches blijken offline niet zo’n succes te zijn. Hij blijkt een raar stemmetje te hebben, zij heeft maniertjes waar je nekharen van overeind gaan staan, hij is in het echt helemaal niet zo gevat als op de chat … De lijst met afknappers is eindeloos. En een groot gedeelte filter je eruit door te beeldbellen.

Als je eenmaal leuk chat- en videocontact hebt, kun je allerhande leuke dingen doen samen. Samen eten bijvoorbeeld, stelde een Instagram-volger voor. Dek je tafel mooi, steek een kaars aan en zet je scherm tegenover je. Zo heb je een romantische eetdate zonder besmettingskans. Het is ook nog eens goedkoper dan uit eten gaan en zo ongewoon dat je deze date(s) waarschijnlijk nooit vergeet. Dat schept een band. Een win-win-situatie dus, alleen het voetjevrijen onder de tafel moet je er zelf even bij bedenken.

Andere dingen die je samen op afstand kunt doen: een film kijken, online spelletjes spelen, sexten (doe het wel veilig) of elkaar lange brieven schrijven met pen en papier. De lijst aan mogelijkheden is eindeloos. Wees creatief. Als het virus onder controle is, heb je weer alle tijd om elkaar te bepotelen.

Happy chatting!
Lfs,
Tosca

Op maandagavond vragen we onze Instagramvolgers in de stories hoe zij op de Lieve-Toscavraag van die week zouden reageren. Je ziet hun reacties op deze vraag terug als Instagramhoogtepunt

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gepubliceerd: 25 March 2020 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Lieve Tosca, hoe kan ik daten in deze tijden van corona en social distancing?

 1. ,,Het zat eraan te komen want het contact was al iets bekoeld, maar ik baal er wel van want nu heb ik geen enkele projectje meer lopen.”

  Je zal maar iemands projectje zijn.

 2. @Tosca: Daar heb je misschien ook wel een puntje 😉

 3. Ik ben gelukkig al 20 jaar iemand’s projectje. En hij de mijne. Goede tips Tosca!

 4. Ik ben van mening dat je in deze periode beter je vrienden/vriendinnen contact kan onderhouden i.p.v. een nieuwe liefde te zoeken. Zoals Tosca al aangeeft “Veruit de meeste matches blijken offline niet zo’n succes te zijn.”.

  Daarnaast wil je naar mijn gevoel wil je net iets te graag een relatie. Een relatie hebben is niet een must in het leven. Met de juiste persoon kan een relatie heel mooi zijn, maar dan moet je wel de tijd nemen om de juiste persoon te vinden.

  Zelf heb ik vroeger ook wel eens periodes gehad dat ik me eenzaam voelde. Dit kwam niet omdat ik alleen was, maar omdat ik aan mezelf moest werken na een verbroken relatie. Niet dat dit bij jou van toepassing hoeft te zijn maar ik gok van wel. Daarbij denk ik dat wanneer je dit doet, vanzelf zult merken dat je niet zo alleen/ eenzaam bent.

  Misschien een beetje afgedwaald met mijn verhaal, maar al met al ben van mening dat de Corona crisis een ideale periode is om aan jezelf als persoon te werken en niet om een relatie te zoeken. Je kan beter eerst aan je eigen geluk werken i.p.v. je geluk uit iemand anders te halen. Als je dan eenmaal een relatie hebt kunnen jullie dan beide het beste uit elkaar halen.

  P.s. neem geen relatie met iemand die niet gelukkig en blij met zichzelf is 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top