Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Soos blijft soos maar wordt ook evenementlocatie

Gepubliceerd: 12 February 2015 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Cateraar Césant heeft de soos in de kelder op locatie Academieplein opgeknapt. De ruimte is in de ogen van de cateraar nu ook geschikt voor diverse evenementen.

Nieuwe soos

De donderdagmiddag en –avond blijft echter gereserveerd voor de studentensoos cq de studieverenigingen. En dat is, zeker vanmiddag, een succes: de soos zit vol.

Docentenborrel
Op andere momenten in de week kan de ruimte nu door anderen worden gehuurd. ‘Het was eerst zo’n bierhonk en dat wilden we, met beperkte middelen, een beetje veranderen’, vertelt Lenny Reijnierse van Césant. De rode bar is wit geverfd, de speakers staan niet meer op de grond maar hangen, en de verlichting is verbeterd. Reijnierse: ‘We vinden het leuk als deze ruimte ook gebruikt gaat worden door medewerkers en docenten. Bijvoorbeeld voor een docentenborrel of voor presentaties.’

Ook studenten van andere locaties dan Academieplein zijn, op soosavonden, van harte welkom. Reijnierse: ‘Op deze locatie zitten vooral jongens; wat meiden van de Rochussenstraat erbij zou leuk zijn…’

Makkelijker gesprek
Aanwezig bij de heropening is ook docent van het jaar Maurice Scheepers. Hij is enthousiast over het succes van de sociëteit, en over de studieverenigingen die op donderdagavond activiteiten organiseren. ‘Ik vind het goed dat studenten van verschillende studies en van verschillende jaren elkaar ook op deze manier ontmoeten. Hier in de soos gaat het misschien niet over de studie maar later komen ze elkaar weer tegen en dan gaat het gesprek toch makkelijker.’

En wat vinden studenten van de opgeknapte soos? Jorge, eerstejaars bouwkunde, is er duidelijk over: ‘Qua inrichting lijkt het gewoon hetzelfde. Ach, als het maar gezellig is.’ En dat is het volgens de student. ‘Tof dat er zoveel mensen zijn!’

Jos van Nierop

Voor meer foto’s zie onze Facebookpagina.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Soos blijft soos maar wordt ook evenementlocatie

  1. Is het idee van een soos voor onze studenten op de KZ ook meegenomen in de herontwikkeling van het Economisch domein?

  2. Sandra, Ik had gisteren een interview over het Economisch Domein op de KZ (uitwerking volgt later). Een soos behoort zeker tot de mogelijkheden, vertelde Margriet Langenberg. Het beste is om haar (of iemand anders die zich met het Economisch Domein bezighoudt) te vertellen over je wens/idee.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top