Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
13 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cateraar gaat sociëteit Academieplein runnen

Gepubliceerd: 6 March 2014 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In de soosruimte in de kelder van locatie Academieplein mogen studentenverenigingen, zoals de laatste tijd Satis, niet meer zelf bier verkopen. De ruimte kan in de toekomst gehuurd worden, de cateraar op Academieplein zal dan drank verkopen.

Soos Academieplein

De facilitaire dienst is met de cateraar in gesprek over de soosruimte, vertelt facilitair manager Patrick Prinse die de verkoop van drank, frisdrank maar ook bier, goed geregeld wil hebben. ‘Als hogeschool hebben we daar geen vergunning voor, onze cateraar wel.’ Onderwerp van gesprek met de cateraar is onder andere de prijs van de drankjes. Prinse: ‘In de soosruimte willen we minimale bedragen vragen. Een colaatje of biertje voor ongeveer één euro.’

Studieverenigingen
De soosruimte zal in elk geval gehuurd kunnen worden door groepen studenten of medewerkers. Prinse: ‘We zijn een aantal reserveringscriteria aan het opstellen. Men zal bijvoorbeeld moeten aangeven hoeveel mensen er ongeveer komen.’ De mogelijkheid bestaat dat de soosruimte één vaste dag in de week open zal zijn. ‘We moeten kijken of daar behoefte aan is’, aldus Prinse die aangeeft dat er mogelijk veel gebruik van gemaakt zal worden omdat het aantal studieverenigingen op de locatie Academieplein in de lift zit.

De nieuwe invulling van de sociëteit heeft gevolgen voor studentenvereniging Satis die er afgelopen jaren op donderdagavond gebruik van maakte en drank verkocht. Dat (alleen)recht hebben ze niet meer en ook hun lokaaltje op locatie Academieplein moeten ze verlaten. Satis is ooit begonnen als studievereniging van het instituut CMI (communicatie, multimedia en informatietechnologie), dat voorheen op Academieplein zat, maar beschouwt zichzelf inmiddels als studentenvereniging voor de hele hogeschool.

Satis naar Wijnhaven
Prinse ziet dat anders. ‘Zij (CMI-studenten, red.) studeren niet meer hier en ze kunnen ook geen ledenlijst laten zien. Daarnaast hebben we op deze locatie veel nieuwe studieverenigingen die ook graag een ruimte willen hebben.’ Satis heeft inmiddels een ruimte toegezegd gekregen op locatie Wijnhaven 107, waar CMI is gehuisvest.

Bij Satis hield men inderdaad geen ledenlijst meer bij, bevestigt voorzitter Alex Scherphof. Satis organiseerde overigens ook activiteiten voor studenten van Academieplein, geeft Scherphof aan. Zo was er onlangs een informatieavond voor studieverenigingen en bezochten leden van studieverenigingen van de locatie Academieplein de soosavonden.

Patrick Prinse verwacht dat de soosruimte over een week of vier à vijf weer opengaat. ‘En dan is die ruimte ook door Satis te reserveren.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Cateraar gaat sociëteit Academieplein runnen

  1. Zoals ik het nu lees als relatieve buitenstaander (docent, nog nooit in contact geweest met Satis) is een broedplek geïnstitutionaliseerd en daarmee feitelijk de nek omgedraaid. Ze hielden geen ledenlijst bij wat blijkbaar een voorwaarde is om als groep te mogen opereren. Verantwoordelijken: wissel eens van gedachte met lector Bert Coenen over dit fenomeen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top