Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kamerzoekende Amy is een internethit

Gepubliceerd: 26 October 2015 • Leestijd: 2 minuten en 15 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Toen hogeschoolstudente Amy van Klaveren donderdag een liedje over haar kamerzoektocht online zette, had ze niet verwacht dat ze viral zou gaan. Het filmpje is meer dan 800.000 keer bekeken.

Hoi! Zoals een aantal van jullie wel weet ben ik al een tijdje op zoek naar een kamer in Rotterdam. Helaas wil het nog niet helemaal lukken, en omdat ik geen zin heb om nog een nier te verkopen om mijn lidmaatschap voor Kamernet te kunnen betalen, leek het me wel een goed idee om het op een andere manier aan te pakken. Daarom is hier een heel leuk filmpje waarin ik vertel/zing waar ik naar op zoek ben. Doei!PS: delen is lief maar het hoeft niet als je niet kans wilt maken op de allerbeste pannenkoeken van de planeetPPS: in HD ben ik iets minder vierkant

Posted by Amy van Klaveren on donderdag 22 oktober 2015

 

‘Ik had verwacht dat vrienden het zouden liken en misschien delen, maar dat het vijftienduizend keer gedeeld zou worden had ik nooit verwacht’, vertelt de docente Engels in opleiding. Ze is nog steeds onder de indruk van alle aandacht die ze kreeg.

Op haar huidige kamer, bij haar moeder thuis, leerde de tweedejaarsstudente zichzelf ukelele te spelen. Ze wilde al een tijdje weg uit die kamer, maar haar zoektocht had weinig succes. Ondanks dat ze lid was van verschillende Facebookgroepen voor kamerzoekenden, haar vrienden hun oren en ogen open hielden en ze al een half jaar 30 euro per maand betaalde voor Kamernet, vond ze maar geen geschikte kamer.

Hospiteerhel
Amy: ‘Dat hospiteren is altijd heel ongemakkelijk, dan zit je daar op een stoel vragen te beantwoorden en ik weet niet of ik het goed doe. Ik ben gewoon eerlijk en heb geen gekke hobby’s, toch doe ik blijkbaar iets fout. Toen ik in één week drie keer had gehospiteerd en drie keer werd afgewezen, werd ik bijna wanhopig.

Amy schreef een liedje, nam het op en zette het op Facebook. Haar eigen vrienden begonnen het te delen en binnen no time werd het opgepakt door de media. ‘Ik zat te trillen achter m’n toetsenbord toen het Algemeen Dagblad mailde of ze me mochten interviewen’, vertelt Amy. Daarna belde ook Metro, RTV Rijnmond en Q Music.

500 berichtjes
De zoektocht heeft Amy veel exposure opgeleverd, maar tot nu toe geen kamer: ‘Ik heb wel 500 berichtjes gehad waarin mensen kamers aanbieden. De meeste tips zijn helaas onbruikbaar omdat de kamers te duur zijn of omdat ik me bijvoorbeeld niet in mag schrijven op het adres. Ik kreeg ook lieve berichtjes van hospita’s die wel een kamertje over hadden, maar dat is voor mij niet zo aantrekkelijk omdat ik al bij m’n moeder in de stad woon.’

Tussen de behulpzame berichten waarin kamers werden aangeboden, zaten ook wat andersoortige berichten. Amy: ‘Een kinderband vroeg ik of liedjes wilde schrijven voor op hun nieuwe cd en er werd heel veel met me geflirt! En dat terwijl er op mijn profiel duidelijk staat dat ik een vriend heb! Sommige mannen blijven maar berichtjes sturen, daar ga ik dus mooi niet op in.’

Wil jij Amy aan een kamer helpen? Dit zijn haar eisen:
– Minimaal 16 m2
– Maximaal 400 euro per maand inclusief
– Het liefst in een studentenhuis met drie of vier huisgenoten
– Op een adres waarop ze zich mag inschrijven

Degene die Amy aan een kamer helpt, wordt getrakteerd op een pannenkoekendiner. En als ze een kamer heeft, maakt ze een ‘Ik heb een kamer’-lied.

Tosca Sel

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top